Vasas

Polényi Gáborra másfél hónap kényszerpihenő vár

Hat hétre kidőlt a sorból a Vasas-Híd labdarúgócsapatának fiatal hátvédje, Polényi Gábor. A játékos a keddi edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett el.

Ugyan legutóbb még arról számoltunk be, hogy a Vasas játékosai közül egyedül Simek Péter nincsen bevethető állapotban, a helyzet rövid idő alatt némileg változott. A keddi gyakorlás során ugyanis megsérült a csapat fiatal védője, Polényi Gábor.

A három a kettő elleni labdatartást gyakoroltuk éppen” – emlékezett vissza a szerencsétlen esetre Polényi. „Arra is emlékszem, hogy Homma Kazuo jobbról lőtte be a labdát, én pedig beleléptem a beadásba. Amikor a lábam visszaérkezett a földre, a bokám gyakorlatilag kifele tört. Azonnal hívták a mentőket, akik már az első vizsgálat után megnyugtattak, hogy szerencsére nincs szó törésről és teljes szakadásról sem, csak részlegesen szakadtak el a bokaszalagjaim. Kaptam egy olyan rögzítő fekvőgipszet, amit két hétig kell hordanom, az orvos pedig azt mondta, hogy legalább 6 hetet vesz majd igénybe a felépülésem. Ezt követően beszéltem dr. Lejkó Dezsővel, a csapat orvosával is, aki csütörtökön szintén megvizsgál majd. Bízom benne, hogy az ő diagnózisa még kedvezőbb lesz. Annak mindenesetre örülök, hogy a jelek szerint a műtétet elkerülhetem.” - nyilatkozta a játékos a Vasas hivatalos honlapjának, az fcvasas.com-nak.