Universiade

Férfi pólósaink már csütörtökön játszanak

  • MTI

Pénteken a hivatalos megnyitóval megkezdődik a kínai Sencsenben a 26. nyári Universiade, az egyetemi-főiskolai sportolók nemzetközi csúcsversenye, de a magyar férfi vízilabda-válogatott már csütörtökön vízbe száll Japán legjobbjai ellen.

A 103 fős küldöttségből éppen a pólós csapat az egyik, amelytől a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) vezetői jó eredményt várnak. Rajtuk kívül a vívók, valamint az úszó Cseh László, a tornász Hídvégi Vid, és a 400 méteres síkfutásban induló, junior Európa-bajnok Deák Nagy Marcell teljesíthet kimagaslóan.

Atlétikában a 110 gátas Baji Balázs, a kalapácsvető Orbán Éva és a súlylökő Márton Anita, sportlövészetben Szollár András, a junior világbajnokságon ezüstérmes Babicz Sára, a junior Európa-bajnokságon bronzérmes Nemes Adrienn, valamint Veres Kata érhet oda pontszerző helyekre, ahogyan a súlyemelő Baranyai János, valamint a cselgáncsozók és a tekvondósok.

Az Universiade augusztus 23-ig tart, s 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző vesz részt rajta. Magyarország eddigi mérlege a MEFS adatai szerint 112 arany-, 92 ezüst- és 98 bronzérem. A magyar sportolók legutóbb, 2009-ben egy első, két második és öt harmadik helyezést értek el Belgrádban.