Tenisz

Clijsters megint megsérült egy Grand Slam torna előtt

  • VNA


Rájár a rúd az utóbbi hónapokban Kim Clijstersre, a belga játékos ismét megsérült, így kisebb az esély arra, hogy megvédi címét a US Openen.

A torontói tornán - mint korábban már írtunk róla - sérülés miatt kénytelen volt feladni második fordulós mérkőzését Kim Clijsters. A világranglista második helyén álló belga játékos hasizomhúzódása miatt a kínai Cseng Csie elleni találkozót adta fel a második szett elején. A belga játékos azonban ennek ellenére bízik benne, hogy képes lesz megvédeni címét az augusztus 29-én kezdődő US Openen. „Van még néhány hét a torna kezdetéig, mindent el fogok követni azért, hogy addigra rendbe jöjjek” - nyilatkozta a találkozót 54 perc után feladó Clijsters.

Már mérkőzés közben is lehetett érezni, hogy valami nincs rendben a belga játékosnál, aki szokatlanuk sok kettőshibát ütött. Clijsters sérülését már közvetlenül a mérkőzés után megvizsgálták az orvosok, az ultrahangos vizsgálat pedig a bal hasizmában mutatott ki izomrost szakadást. Clijsters számára úgy tűnik, hogy idén felemásan alakulnak a kiemelt tornák, hiszen megnyerte ugyan januárban az Ausztrál Opent, ezt követően azonban egy esküvőn összeszedett lábsérülése miatt sok időt ki kellett hagynia (nem is volt meglepetés a második körös búcsú a Roland Garroson) majd lábsérülése miatt vissza kellett lépnie a wimbledoni tornától is.