Angol foci

A Tottenham hollandja szerint csúszik a bajnoki rajt

  • MTI
megosztom

Rafael van der Vaart, a Tottenham Hotspur holland labdarúgója a szigetországi zavargások miatt kételkedik abban, hogy csapatával a kiírásnak megfelelően szombaton megkezdheti a Premier League 2011/12-es idényét.

Van der Vaart szerint nem lépnek pályára a hétvégén
"Úgy érzem, nem lépünk pályára. Majd meglátjuk" - fogalmazott a válogatott játékos a holland televíziónak nyilatkozva, hozzátéve, hogy sokkolták a Londonból sugárzott képek.

Az angol fővárosban napok óta tartanak a zavargások: fiatalok csoportjai épületeket, autókat és szeméttárolókat vernek szét és gyújtanak fel, boltokban fosztogatnak, a rendőröket pedig üvegekkel és petárdákkal dobálják meg. A brit hatóságoknak egyelőre nem sikerült megfékezniük a randalírozókat, bár mintegy 500 embert  őrizetbe vettek és 100 ellen vádat emeltek.

A rendbontások szombat este kezdődtek, éppen az észak-londoni Tottenhamben, ahol mintegy kétszázan gyűltek össze a rendőrőrs  előtt, tiltakozva egy 29 éves helyi férfi halála miatt, aki múlt csütörtökön egy lövöldözés során vesztette életét. A tömeg egyre terebélyesedett, és a megmozdulás csakhamar rendbontássá és a rohamrendőrökkel való összecsapássá fajult.

A keddre Birminghamre, Liverpoolra, Nottinghamre és Bristolra is átterjedt zavargások miatt törölték a szerda (ma) estére tervezett Anglia-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést is.

"Szerintem jó döntés született" - mondta Van der Vaart. A Tottenham Hotspur az Evertont fogadná a bajnokság hétvégi nyitófordulójában.

megosztom