NBA

A Besiktas most Kevin Durantre hajt

  • VNA

Kobe Bryant csábítása nem jött be, így egy másik NBA-s sztárra, Kevin Durantre mozdult rá a török Besiktas.

Kevin Durant, az Oklahoma City Thunder játékosa
Továbbra sincs megállapodás az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságban (NBA) a játékosok és a klubtulajdonosok között, így napról-napra nő az esélye annak, hogy el sem kezdődik a 2011/12-es bajnokság alapszakasza. A nyári NBA-s hírek így nem izzasztó edzőtáborokról és a hőségben robotoló sztárokról szólnak, sokkal inkább arról, hogy a liga legjobbjai igyekeznek helyet keresni maguknak a világban arra az esetre, ha tényleg csonka szezont rendeznének, netán teljesen kiesne a következő évad.

Az európai piacon eddig a török Besiktas volt a legaktívabb az NBA-s sztárok csábításában, korábban a New Jersey Nets játékosa, Deron Williams már „be is kapta a csalit”, aláírt a törökökhöz, az igazi nagyhal, Kobe Bryant azonban kicsúszott a török „horgászok” kezei közül. Nem adják azonban fel, az újabb kiszemelt most az Oklahoma City Thunder sztárjátékosa, Kevin Durant, akit szintén szeretnének Törökországba hozni.

„A törökországi lehetőség nagyon kedvezőnek tűnik. Más országokban is gondolkozunk, még nem döntöttünk ebben a kérdésben. A legjobb megoldást keressük” - kommentálta a törökök megkeresésének hírét a 22 esztendős Durant menedzsere, Aaron Goodwin, aki arról is beszélt, hogy a spanyol és az orosz bajnokságból is keresték védencét. Az elmúlt két bajnoki szezon pontkirályának, Kevin Durantnek amúgy kellemes emlékei lehetnek Törökországról, hiszen a tavalyi világbajnokságon éppen a Boszporusz közelében ünnepelhetett aranyérmet, ráadásul a torna legjobb játékosának járó elismerést (MVP-díj) is megkapta.