Férfi kosárlabda

Portugáliai vereség a nyitányon

  • MTI

A magyar férfi kosárlabda-válogatott öt ponttal kikapott Portugáliában az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat keddi nyitányán.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott öt ponttal kikapott Portugáliában az Európa-bajnoki pótselejtező-sorozat keddi nyitányán

Magyar szempontból rosszul indult a találkozó, mivel a válogatott több mint három percig gólképtelen maradt, a portugálok pedig 7-0-ra elhúztak. Hazai részről sorra érkeztek a triplák, ám a nemrég a spanyol Manresához igazolt- és az NBA-s San Antonio Spurs által is kiválasztott - Hanga sem maradt adós a távoli találatokkal, így a nyitónegyed végére átvette a vezetést Mészáros Lajos együttese (16-17). A második szakaszban a remek védekezés eredményeképp a házigazdák hét (!) percen át nem találtak a gyűrűbe, ekkorra már 28-19-re megléptek Lóránték. Félidőben mégis 31-31 volt az állás.     

Térfélcsere után végre az addig csak lepattanózásban jeleskedő Báder is megszerezte első kosarát, és ismét szoros csata alakult ki. A zónavédekezésre váltó és hármasokat szóró portugálok 42-43-nál egy 12-0-ás rohamot mutattak be, három játékrészt követően így 54-46-ot mutatott az eredményjelző. A hajrában a magyarok Lóránt és a júniusban honosított Trotter találatai ellenére csak három pontra tudtak felzárkózni, így végül vereséggel kezdték meg a négymeccses menetelést.         

A válogatott pénteken 19 órakor a finneket fogadja Szolnokon.

Eredmény, 1. forduló:
Portugália-Magyarország 71-66 (19-21, 12-10, 23-15, 17-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 16, Hanga 11, Trotter 11
A pótselejtező további menetrendje:
MAGYARORSZÁG-Finnország, Szolnok augusztus 12., 19 ó
Finnország-Portugália, augusztus 15.
MAGYARORSZÁG-Portugália, Szolnok augusztus 18., 19 ó
Finnország-MAGYARORSZÁG, Helsinki augusztus 21., 18 ó
Portugália-Finnország, augusztus 24.
 
A háromból két csapat jut ki az Eb-re