Bundabotrány

Hiddink lemondással fenyegeti a törököket

Az egyre dagadó török bundabotrány miatt a válogatott holland szövetségi kapitánya, Guus Hiddink sem kerülhette meg a témát a csapat Észtország elleni mérkőzése előtt. Szerinte a játékosokon múlik, hogy bebizonyítsák, hogy a török futball megtisztítható, de ha megtudja, hogy a nemzeti csapat is érintett volt az ügyben, azonnal lemond.

A török botrány kapcsán jelenleg 19 mérkőzést vizsgálnak, több játékos, edző, klubvezető és játékvezető is gyanúba keveredett. A bajnokság augusztus 5-ére kiírt kezdését is elhalasztották, mivel még zajlik a nyomozás. A válogatott azonban szerdán pályára lép Észtország ellen, és Guus Hiddink szövetségi kapitány szerint ez jó alkalom a játékosainak, hogy bizonyítsanak.

Guus Hiddink a török válogatott edzésén a Belgium elleni Európa-bajnoki selejtező előtt 2011 májusában

"Tartottam egy rövid beszédet a bundaügyről a felkészülésünk elején, hogy egy kicsit helyretegyem a csapat hangulatát. Elmondtam nekik, hogy előttük a lehetőség, hogy bebizonyítsák, hogy a török futballt még meg lehet menteni" - mondta a holland szakember, aki azonban saját bevallása szerint nem fog hezitálni, ha kiderül, hogy valamilyen formában a válogatott is érintett volt a botrányban.

"Ha megtudom, hogy a nemzeti csapatnak köze van ehhez az ügyhöz, lemondok. A futball az egyik legfontosabb dolog a világon, az egyik legnagyobb iparág, ami rengeteg embernek ad munkát. Szóval nincs mentség az ilyen csalásokra" - nyilatkozta Hiddink.