Kajak-kenu

Birgit Fischer komolyan veszi a visszatérést

  • VNA

Kőkeményen nekiállt az olimpiai felkészülésnek a németek klasszis kajakosa, aki jövő márciusig akar olyan formába lendülni, hogy bekerüljön az olimpiai keretbe.

Birgit Fischer Londonban is rajthoz állna

Bár a közlemúltban a hatharom.com-nak nyilatkozó egykori és jelenlegi magyar kajak-kenusok eléggé szkeptikusan nyilatkoztak a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer visszatéréséről, úgy tűnik, az immáron 49 esztendős legenda komolyan gondolja visszatérésről szóló júliusi bejelentését. „Néhány kiló súlyfelesleg van rajtam és egyelőre sem erőm, sem pedig kondícióm nincsen. A nulláról indulok, ezzel tisztában voltam, de korábban már kétszer is sikerült innen felállnom és visszatérnem” – nyilatkozta a nyolcszoros olimpiai bajnok, egyben Németország legsikeresebb nyári olimpikonjának számító Fischer.

„Márciusig mindenképpen végigcsinálom a felkészülést és addigra meglátjuk, hogy képes leszek-e olyan teljesítményre, ami szükséges az olimpiához” – tette hozzá Fischer, aki Londonban hetedik olimpiáján vehetne részt. Egyelőre a német szövetség sem tudja hova tenni Fischer terveit, amit jól mutat a sportigazgató Jens Kahl véleménye: „A bejelentést lassan tetteknek kellene követniük. Ha erősítés szeretne lenni a válogatottnak, akkor tárt karokkal várjuk. Tudjuk róla, hogy nagy akaratereje van.”