Újpest

Rajczi bocsánatot kért a szurkolóktól és a csapattársaktól

Az Újpest a hétvégén a Pakstól elszenvedte idei negyedik vereségét is, a lila-fehérek négy forduló után még mindig nem szereztek még gólt sem. Pedig Rajczi Péter előtt hatalmas lehetőség adódott, hiszen a találkozó első félidejében tizenegyest rúghatott, de a büntető kimaradt, a csapat kikapott. A "vétkes" ezért bocsánatot kért a szurkolóktól.

Igazságtalan lenne Rajczi Péter nyakába varrni az újpestiek újabb vereségét, de tény, hogy ha belövi Csernyánszkinak a büntetőt másképp alakulhatott volna a Paks elleni mérkőzés. A bajnokságban egyedüliként gólképtelen Újpest egyre nehezebb helyzetbe hozza saját magát, a fiatalokkal telitűzdelt csapatot pont az olyan rutinos játékosoknak kellene kihúzni a gödörből, mint amilyen Rajczi is - ezzel maga a támadó is tisztában van.

"Azt gondolom, jobban játszottunk a Paks ellen, mint az előző három fordulóban. Ezúttal sikerült helyzeteket kialakítanunk – elég csak a kimaradt tizenegyesre gondolni –, azonban azok rendre kimaradtak. Továbbra is hadilábon állunk a góllövéssel, kicsit úgy érzem, mintha el lennénk átkozva - mondta a csapat egyik legrutinosabb tagjának számító Rajczi. "Szeretnék a csapattól és valamennyi Újpest-szimpatizánstól bocsánatot kérni, amiért kihagytam a büntetőt, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült belőnöm. Elkövettem a meccs legnagyobb hibáját, a csapat pedig nincs olyan passzban, hogy ezt ki tudta volna javítani. Akkor is bántott volna a dolog, ha 0-0-s döntetlent játszunk, így viszont még rosszabb érzés, mert tudom, máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, ha belövöm a tizenegyest. A tavaszi szezonban többször sikerült hátrányból fordítanunk, idén ez eddig még nem jött össze. Az első 60 percben a bekapott gólig mindesetre biztatóbb játékot mutattunk, mint az első három fordulóban, de ez eredményben sajnos nem mutatkozott meg " - olvasható a csatár kommentárja az ujpestfc.hu-n.