Karrier

Thiago Alcantara hosszabb távra tervez a Barcánál

A Barcelona 20 éves támadó középpályása hatodik szezonját kezdi meg a katalán klubnál, de reméli, hogy még sok-sok ideig a gránátvörös-kékek játékosa lehet.

A fiatal középpályás megragadna Katalóniában
A nyár egyik nagy felfedezettje kétségkívül az Európa-bajnok spanyol U21-es válogatott egyik húzóembere, Thiago Alcantara. A Barcelona 20 éves labdarúgója oroszlánrészt vállalt a spanyol fiatalok sikerében, remek játékával és góljaival minden valamire való játékos-ügynök figyelmét felkeltette. Ahogy az-az uborkaszezonban lenni szokott, számos pletyka látott napvilágot Thiago távozásával kapcsolatban - többek között a Real Madridról is lehetett hallani -  de a játékos határozottan kijelentette: maradni szeretne a Barcelonában. A katalánok tisztában vannak mekkora tehetségről is van szó, ezért június végén 2015-ig szóló szerződést kötöttek a játékossal.

"Mikor idekerültem a csapathoz 15 éves voltam, ez lesz a hatodik szezonom a Barcelonánál, de remélem sokáig maradok még"- nyilatkozta a 20 éves irányító, aki annak ellenére ragaszkodik klubjához, hogy Cesc Fabregas esetleges érkezésével esélyei jócskán csökkenének a csapatbakerülést illetően.

A fiatal játékszervező a nagycsapattal tartott az előszezon során, így szerepet kaphatott a müncheni Audi Kupán is. A négycsapatos mini-torna döntőjében a katalánok Thiago duplájával győzték le a házigazda Bayern Münchent.

A középpályás most első spanyol válogatottságára készül - a hispánok augusztus 10-én Olaszországgal találkoznak - Vincent Del Bosque szövetségi kapitány pedig meghívta Thiagót is taljánok elleni keretbe.