Átigazolás

Romelu Lukaku a Chelsea játékosa lesz

  • MTI/63
megosztom

Az angol élvonalban szereplő Chelsea mindenben megállapodott az Anderlecht vezetőivel, így Romelu Lukaku, az együttes 18 éves futballistája várhatóan a londoniakhoz szerződik.

A fiatal támadónak már csak fizetéséről kell megegyeznie a Kékek vezetőivel, valamint át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

"Szégyen, hogy el kell engednünk Romelut, akit az Anderlecht fedezett fel, és nevelt ki, de ez egy olyan üzlet, amin az egyeület és a játékos is nyer" - nyilatkozta Herman van Holsbeec, a belga klub menedzsere. A sportvezető korábban kijeletette: amennyiben megfelelő összeget ajánlanak a csatárért, hajlandóak tőle meválni.

Juhász Roland csapattársát az egyik legnagyobb csatártehetségnek tartják Európában, fantasztikus fizikai adottságai miatt éppen a Chelsea-t erősítő elefántcsontparti Didier Drogbához hasonlítják.

Lukaku már 16 évesen bemutatkozott az Anderlecht színeiben, a válogatottban eddig kilenc mérkőzést játszott és két gólt szerzett.

A két klub egyelőre nem hozta nyilvánosságra a játékos vételárát, brit sajtóértesülések szerint azonban több mint 30 millió euróról van szó.

megosztom