Átigazolás

Fülöp Márton Gera csapattársa lett a West Bromnál - hivatalos

Paul Jewell, az Ispwich Town menedzsere hivatalosan bejelentette, hogy Fülöp Márton, a magyar válogatott kapusa a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion játékosa lett. A szakvezető azt követően tette meg a bejelentést, hogy az Ipswich Fülöp és Priskin Tamás nélkül legyőzte a Bristol Cityt az angol másodosztály első fordulójában.

Jewell ingyen engedte el Fülöpöt Birminghambe, ahol a kapus a szintén a héten odaszerződött Gera Zoltán csapattársa lesz. Tette ezt annak ellenére, hogy Fülöpnek 2012 nyaráig élt a szerződése az Ipswichnél.

Fülöp Márton rúgja ki labdát a Manchester Cityben a csapat egyik Premier League-mérkőzésén 2010 májusában

"Márton szerződéséből egy év volt hátra, és tudom, hogy játszani szeretne. Nem tudom, hogy Ben Foster (a Manchester United korábbi kapusa - a szerk.) mellett a kapuba tud-e kerülni a West Bromban, de abban biztos vagyok, hogy nyomást fog gyakorolni a riválisára. És még mindig jobb dolog a Premier League-ben második számú kapusnak lenni, mint a Championshipben. Nálunk ugyanis azt hiszem, hogy David Stockdale ma, a Bristol ellen is jól teljesített" - mondta a menedzser az átigazolás kapcsán.

Fülöphöz hasonlóan Priskin Tamás is kimaradt az Ipswich szombati keretéből, így akár az is lehetséges, hogy a csatár közel áll ahhoz, hogy a szintén Premier League-résztvevő Swansea-hoz kerüljön, de a szakember az ő sorsáról nem beszélt.