Olimpia 2012

Nyolcmillió euróért kap dekorációt a londoni Olimpiai Stadion

  • VNA
megosztom

Nyolcmillió eurót fordít a londoni szervező bizottság arra, hogy a jövő nyári játékokra feldíszítse a központi Olimpiai Stadiont.

Az acélszerkezetei miatt jelenleg inkább szürke benyomást keltő londoni Olimpiai Stadion igazi „díszruhát” kap a jövő évi olimpiára - jelentette be a szervezőbizottság csütörtökön. „Ez lesz a hab a tortán” – mondta a bizottság elnöke, Sebastian Coe, aki szerint a hozzávetőlegesen nyolcmillió euróba kerülő beruházással szeretnék követni a pekingi olimpián a Madárfészek Stadion esetében is látott fény-effekteket is, ezáltal téve még hangulatosabbá a játékok központi létesítményét.

A tervek között már eddig is szerepelt az 575 millió eurós költségvetéssel felhúzott stadion csinosítása, de a szükséges pénzügyi forrásokat korábban nem sikerült szponzori pénzekből biztosítani. A napokban azonban eldőlt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új támogatója, a brit vegyipari konszern, a Dow áll a projekt mögé. A stadion dekorációját a tervek szerint egy hónappal a játékok előtt kezdik meg, amelynek során 336 darab, egyenként 25 méter magas elemmel díszítik fel a július 27-ei megnyitóünnepség helyszínéül is szolgáló Olimpiai Stadiont.

megosztom