Szabadidősport

Balaton-átúszás szombaton, öbölátúszás vasárnap

  • MTI
megosztom

Megrendezik szombaton a Balaton-átúszást - tájékoztatták a szervezők pénteken Távirati Irodát. A balatoni úszóversenyek másik klasszikus eseményére, az öbölátúszásra vasárnap kerül sor: Balatonfűzfő és Balatonalmádi között, a szélvédett fűzfői öbölben vasárnap délelőtt fél 10-kor csobban a vízbe a vállalkozó kedvűek első csoportja.

A szervezőbizottság a legfrissebb meteorológiai információk alapján, a Balatoni Vízirendészet egyetértésével pénteken délben döntött úgy, hogy megtartja a nagy érdeklődéssel várt eseményt. A Balaton várható vízhőmérséklete reggel 22-23 Celsius fok lesz, ez emelkedik majd tovább napközben.
   
A 29. Balaton-átúszáson a táv továbbra is 5200 méter lesz Révfülöp és Balatonboglár között. Jelentkezni - a hagyományokhoz híven - szombaton 7 órától 13 óra 30 percig lehet a révfülöpi futballpályán, az első rajt a tervek szerint 8 órakor lesz.
   
Az idei Balaton-átúszás eredeti időpontja június 30. volt, de a versenyt többször is el kellett halasztani a rossz időjárás miatt.   
   
Tavalyelőtt egy híján 9300-an teljesítették a Révfülöp és Balatonboglár közötti távot, egy éve viszont a rossz idő miatt nem tudták megtartani a rendezvényt.

Az öbölátúszás házigazdája a friss világbajnoki bronzérmes, a múlt heti sanghaji vb-n 25 kilométeren remeklő Gercsák Balázs lesz, aki lehet, hogy maga is nekivág a legyűrendő távnak.   

"Vasárnap reggel 8:30-tól 12-ig lehet jelentkezni a PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁS névvel meghirdetett eseményünkre, amelyen 9:30-kor rajtol az első csoport, az utolsó pedig, a profiké, 12:30 órakor, ők zárják a Balaton legvédettebb öblében sorra kerülő viadalt. Minden egyéb fontos információ a www.obolatuszas.hu lapon lelhető fel" - mondta a főszervező Német Zsolt.

megosztom