Női kosárlabda

Újabb válogatottal erősödött az Euroligára készülő Győr

  • MTI

Tovább erősödött az Euroligára készülő SEAT UNI SZE-Győr női kosárlabdacsapata: a klub előszerződést kötött a válogatott kerettag Laklóth Annával.

A 23 éves játékos Szegedről érkezik a Rába partjára, és mezőnyposztokon számít rá a szakmai stáb.

"Ő is tökéletesen beleillik a koncepciónkba, külön öröm számunkra, hogy hozzánk hasonlóan hosszú távra tervezi az együttműködést - fogalmazott Tapodi Péter klubigazgató. - Új igazolásunk augusztus 10-én Győrött kezdi meg a felkészülést, és ahogy elrendezte jogviszonyát a szegedi csapattal, véglegesítjük a szerződését."

A győriek már korábban ismertették a 2011/12-es játékoskeretüket, ennek legnevesebb tagja Renee Montgomery, aki tagja a 2012-es londoni olimpiára készülő amerikai válogatott keretének. A játékos jelenleg a Connecicut Sun csaptában játszik a tengerentúli profiligában (WNBA).

Új tagja a győri keretnek még a horvát válogatott Iva Ciglar, a cseh válogatott Edita Sujanova, a magyar válogatott Nagy-Bujdosó Nóra és Rasheed Rita, továbbá Rubold Eszter, Fürtős Kata és Vincze Viktória. A tavalyi csapatból öten maradtak a klubnál: Quanitra Hollingsworth, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Nagy Dóra és Őri Györgyi.