Európa Liga

Hearts-Paks - 4-1 - vége

Az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában idegenben lépett pályára a magyar bajnoki ezüstérmes Paks a Hearts ellen a visszavágón. A tolnaiak 1-1-es összesítésről kezdték a mérkőzést, de sajnos sok esélyük nem volt a továbbjutásra. A Hearts szinte végig gyorsabban, pontosabban játszott, és korán gólt szerezhetett volna. Ez végül csak félóra után jött össze a skótoknak, de onnantól lehengerelték a mieinket.

Hearts FC-MVM Paks 4-1 (2-0)
Edinburgh, V.: Malek (lengyel)
gólszerzők: Stevenson (34., 45+1.), Driver (50.), Skacel (75.), illetve Böde (88.)

Hearts: Kello - McGowan, Zaliukas (Hamill, 46.), Mrowiec, Grainger - Black, Jónsson, Stevenson, Driver (Skacel, 63.) - Templeton, Elliott (Sutton, 13.) 

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Böde, Sipeki, Sifter - Kiss T. (Montvai, 78.), Magasföldi (Csehi, 52.)

A Paks tehát 5-2-es összesítéssel búcsúzott az Európa Liga selejtezőitől a képzettségben tőle elmaradó, de rutinosabb, gyorsabb, pontosabb Hearts ellen.

92. perc: Stevenson beadása után a Paks indított kontrát, de ebből nem tudtak eredményesek lenni a mieink, és véget is ért a mérkőzés.

88. perc: Heffler végezte el a szabadrúgást, és Böde fejjel végre meg tudta szerezni a szépítő gólt. (4-1)

87. perc: Bartha indítása után szabadrúgást harcolt ki a Paks.

86. perc: Újabb kimaradt paksi helyzet: Montvai hozta lövőhelyzetbe Sipekit, de az ő kísérlete kapu fölé ment.

78. perc: CSERE - Montvai állt be Kiss helyett.

75. perc: GÓL. A csereként beállt Skacel volt eredményes. Hamill lövését védte Csernyánszki, de a labda cseh elé pattant, aki a hálóba pöccintette azt. (4-0)

73. perc: Csehi egy az egyben mehetett Kellóra, de középről középre, a kapusba lőtt. Így nem megy...

71. perc: Éger szögletből fejelt, de nem sikerült veszélyesen eltalálnia a labdát. Az utóbbi perceket a Paks irányította, de a szerencse nincs a magyarokkal, a szépítés sem jött eddig össze.

68. perc: Báló ívelt be a bal oldalról, Böde a lécre fejelt, Kiss pedig nem találta el fejjel a kipattanót.

66. perc: Bartha került hatalmas helyzetbe, de az ötös jobb sarkánál addig várt, amíg Mrowiec becsúszott, és szögletre mentett.

65. perc: Black lőtt távolról keményen, fölé csavarodott a labda.

63. perc: CSERE - A Heartsba Skacel állt be Driver helyett.

62. perc: A hosszú bedobás után Csehi elé pattant a labda a bal oldalon, de ő csúnyán az alapvonalon túlra lőtte azt.

61. perc: A bal szélen harcolt ki szabadrúgást a Paks, amiből Sipeki a hosszú oldalra ívelt, ott pedig bedobásra csúsztatta ki a labdát Grainger.

58. perc: Nem tartott sokáig a skótok visszavonulása, újra meg tudták tartani a labdát a vendégtérfélen, de helyzetet nem tudtak kialakítani.

55. perc: A Hearts átadott valamennyi területet, de a Paks eddig nem nagyon tudott vele mit kezdeni. Kellonak csak egy égbe vágódott labdát kellett lehúznia.

52. perc: CSERE - Magasföldit Csehi váltotta.

51. perc: Templeton ment el a jobb szélen, éles szögből lőtt, Csernyánszki lábbal mentett.

50. perc: GÓL. Sutton szerzett labdát a paksi tizenhatoson belül, majd a mögötte érkező Driver elé került a labda, ő pedig a bal felsőbe bombázott. (3-0)

48. perc: Éger lőtt előre egy szabadrúgást laposan a félpálya közeléből, de senkinek nem volt jó a labda.

46. perc: Böde végigcselezte magát a skótok térfelén, a tizenhatoson belülre érve elkotorta a labdát az összezáró védők mellett, de centikkel a bal kapufa mellé gurult a labda.

46. perc: A Paks kezdte a második félidőt. A Hearts CSERÉLT: Zaliuskas helyett Hamill állt be.

Véget ért az első félidő, 2-0-ra, összesítésben pedig 3-1-re vezet a Hearts, azaz két gól kellene a Paks továbbjutásához. Ehhez azonban nagyot kellene fordulnia a játéknak, hiszen a hazaiak nyomasztó fölényben voltak, és többször is csak a szerencse mentette meg a mieinket a kapott góltól.

46. perc: GÓL. Stevenson az ötös és az alapvonal bal oldali találkozásának közeléből lőtt, Csernyánszkiról pedig a rövid oldalon befelé pattant a labda. Ez talán védhető volt. (2-0)

45. perc: Néhány passzal könnyedén alakítottak ki Sipeki számára lövőhelyzetet a mieink, de a 18 méterről leadott kísérlete mellé ment.

43. perc: Templeton cselezte be magát Csernyánszki kapuja elé, majd a passza után Sutton lesrefutása miatt megszakadt az akció.

41. perc: Bal oldali Hearts-szöglet után Fiola csúsztatta ki a labdát, ott pedig bedobást harcoltak ki a hazaiak.

40. perc: Ezúttal nem íveltek középre skótok első szándékból egy szabadrúgást, másodiból pedig valahol a nézőtéren landolt a labda.

37. perc: A paksi védelem mintha nem bírná a tempót: szabadrúgás után centikkel ment mellé a labda Grainger kísérletéből.

34. perc: GÓL. Szögletet végezhetett el a Hearts a jobb oldalról, amiből Stevenson fejjel a kapuba talált. (1-0)

32. perc: Az elmúlt percekben a Hearts kissé lelassította a játékot, ami nekik is gyorsnak bizonyult.

29. perc: Újabb jó paksi kontra következett, Böde már megpróbálta volna a lövést, de blokkolni tudták a kísérletét.

28. perc: Kiss vezethette egy az egyben védőjére a labdát, úgy látszott, szerelik, de Barthához került a játékszer. Ő nem lőtt tizenhatról, hanem cselezgetett, végül elesett a büntetőterületen, de a játékvezető műesés miatt sárgát adott neki.

27. perc: Megint szabadrúgással jöhetett a Hearts a jobb oldalról, bedobásra fejelték a labdát a paksi védők.

24. perc: Előbb Sutton forgolódott a paksi tizenhatoson, majd Templeton került helyzetbe az ötös bal sarkánál, de Éger blokkolni tudta a lövését.

23. perc: Kiss Tamás futott lesre a félpályától nem messze.

20. perc: Kiszabadult kicsit a Paks, sikerült is egy szabadrúgást kiharcolni 28 méterre a hazai kaputól, a jobb oldalról. A beívelést emberről emberre fejelgették ki a védők, majd Magasföldi ismétlését is blokkolták.

19. perc: Magasföldi kapott jó keresztlabdát a bal oldalon, de ő nem talált kaputt kiszorított helyzetből.

18. perc: A Hearts eddig nem sokszor hagyta el a Paks térfelét, de a szerencse a mieinkkel volt.

15. perc: Újabb skót szabadrúgás után többen elestek a tizenhatoson belül, de a játékvezető kirúgást ítélt.

13. perc: CSERE - Az Éger által néhány perce felvágott Elliott helyett Sutton állt be.

12. perc: Kiss bedobásából Böde fejelt a kapu mellé.

10. perc: Egyelőre többet feküdtek a hazaiak, mint amennyit talpon voltak, ezúttal jó negyven méterre a paksi kaputól kaptak szabadrúgást (Éger pedig sárgát), és abból megin veszélyeztettek, miután az egyik skót játékos bántóan szabadon maradt a tizenegyespont magasságában. Szerencsére mellé belsőzött.

8. perc: A szöglet veszélyesen ment el keresztbe Csernyánszki kapuja előtt, de megint kirúgás következett.

7. perc: Újra a jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a Hearts. Elsőre visszarendelte a labdát a játékvezető, másodjára veszélyesen pattogott az ötös sarkán a játékszer, de menteni tudtak a védők.

6. perc: Böde próbálkozott 24 méterről, de mellé ment a kísérlete.

4. perc: A jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a Hearts, paksi kirúgás lett a vége.

3. perc: Eddig a Paks térfelén zajlott a játék, ami szemre már az első percekben lendületesebb, mint Székesfehérváron volt.

1. perc: A Hearts kezdte a mérkőzést.