Forma-1

Hamilton a Ferrarival kacérkodik

megosztom

A 26 éves Hamilton igazi McLaren-neveltnek számít, a Wokingi istálló tizenéves kora óta egyengeti a brit tehetség útját. Éppen ezért érdekes feltételezés, hogy Lewis Hamilton a Ferraihoz igazolna.

Hamilton nem zárta ki, hogy egyszer a Ferrari csapathoz igazol
Korábban a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is úgy nyilatkozott, szívesen szerződtetné Hamiltont, még akkor is, ha pontosan tudja milyen kockázatokat rejtene magában az, hogy a britnek újra Fernando Alonsóval kellene együtt dolgoznia.

Hamilton némi meglepetésre (hiszen 2007-ben igencsak viharos szezont töltött el együtt Alonsóval a McLarennél) úgy nyilatkozott a minap, hogy nyitott egy esetleges maranellói szerződésre, bár sietve azt is hozzátette, hogy csak karrierje egy későbbi szakaszában.

"Jelenleg nem tervezem, hogy az olaszokhoz igazolok, de ki tudja mit hoz a jövő. Még az is meglehet, hogy egyszer a Ferrarinál fogok versenyezni, hiszen azért kár lenne tagadni, a Scuderia egy csodálatos istálló, fantasztikus múlttal, minden versenyző számára nagyon vonzó"

Érdekesség, hogy a Hamilton által különösképpen tisztelt, példaképnek tartott Senna sohasem versenyzett Maranellóban, és ebből kiindulva nagyon sokan úgy gondolták, Hamiltonnak sincsenek ilyen irányú tervei.

megosztom