Átigazolás

Eto'óról, Tévezről és Maiconról tárgyal az Inter és a City

A goal.com nemzetközi hírportál értesülései szerint hármas átigazolás körvonalazódik az Internazionale és a Manchester City között: az olaszok készek eladni Samuel Eto'ót az angoloknak, ha a Carlos Tévez-üzletbe belevehetik Maicont.

Maicon (balra) lehet a hármas transzfer kulcsa

A hír szerint a két klub megnyitotta a tárgyalásokat, melytől három játékos, Samuel Eto'o, Maicon és Carlos Tévez sorsa függhet.

Az Inter szerződtetné a Manchesterből, és Angliából is elvágyódó Tévezt, de 45 millió eurót nem hajlandó érte kifizetni, ezért mindenképpen belevenné az üzletbe a brazil jobbhátvédet, Maicont. Plusz eladná Eto'ót is, Massimo Moratti klubelnök a kameruni támadó vételárából állítaná helyre a kék-feketék pénzügyi stabilitását. Az sem mellékes, hogy a szintén Manchesterbe, annak vörös felébe tartó Sneijder, és Eto'o valamint Maicon az Inter három legjobban fizetett futballistája, így a béreken is tudna spórolni Moratti.

"Eto'ónak a legmagasabb a fizetése a csapatban, ezért Moratti már rászánta magát az eladására, és Roberto Mancini is érdekelt a csatár megszerzésében - idéz a goal.com egy Interhez közel álló "forrást". - Az Inter szeretné leigazolni Tévezt, de sajnál rá 45 millió eurót, ezért belevennék az üzletbe Maicont, akinek az értéke 10 millió euró körül mozog. Ha ez létrejön, akkor következne Eto'o, akiért 40 millió eurót szeretne kapni a klub, készpénzben." A forrás azt is hozzátette, hogy nincs szó arról, hogy konfliktus lenne a kameruni és Gian Piero Gasperini vezetőedző között, Moratti egyszerűen rendezni szeretné az egyesület pénzügyeit, akár ilyen áron is.