Forma-1

Aldo Costát csábíthatja magához a Mercedes

Az 50 éves Costa korábban 16 évet töltött el Maranellóban különböző technikai posztokon, míg korábban a Minardi csapat autóinak tervezéséért felelt. A Bolognában diplomázott olasz szakember az év végéig felmondási idejét tölti, ezt követően csatlakozhat a Schumacher és Brawn nevével fémjelzett német alakulathoz.

Mint ismeretes, Aldo Costát a szezon elején rengeteg támadás érte a Ferrari gyenge formája miatt, elsősorban őt, mint az olaszok technikai részlegének vezetőjét tették felelőssé a Scuderia igencsak konzervatív fejlesztési irányvonaláért. Tény, a Ferrari az utóbbi néhány esztendőben, Nicolas Tombazis és Aldo Costa technikai irányítása mellett nem volt képes innovatív újításokat meghonosítani a sportban, inkább csak haladt a többi csapat és tervező által kijelölt útvonalon. Costát végül áprilisban menesztette a csapatvezetés, helyére Pat Fry került.

Costa már 1995 óta a Ferrarinál dolgozott, s fokozatosan emelkedett a ranglétrán, míg nem Rory Byrne főtervező 2004-es visszavonulása után rábízták a következő évi konstrukció megtervezését. A 2005-ös autó azonban hatalmas zsákutca lett, Costát pedig "felfelé buktatta" a csapat, s 2006-tól a technikai részleg vezetését vette át, miközben az autó közvetlen tervezéséért Nicolas Tombazis lett a felelős.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Mercedesnél pontosan milyen beosztásban dolgozhat a talján szakember.