NB I

Sok a hiányzó a pont nélkül álló Haladásnál

megosztom

Sérülések és eltiltások miatt komoly létszámgondokkal kell megküzdenie Aczél Zoltánnak, a Haladás vezetőedzőjének.

Aczél Zoltán komoly létszámgonddal küzd

Három vereséggel kezdte a szezont a Haladás. Aczél Zoltán ráadásul több labdarúgót is kénytelen nélkülözni sérülés miatt. Korolovszky Gábor, Oross Márton, Simon Attila és Molnár Balázs már a felkészülés nagy részét is kihagyta. Sipos Norbert az első, Schimmer Szabolcs pedig a legutóbbi bajnokin sérült meg. És ha ehhez még hozzávesszük, hogy Halmosi Pétert a Pécs, Iszlai Bencét pedig a Győr ellen állították ki, akkor látjuk csak igazán, hogy milyen komoly létszámgondokkal kell megküzdenie a vasiaknak.

"Korolovszky már felépült a combizomszakadásából, így az elmúlt hétvégén vállalni tudta a játékot - fogalmazott dr. Kelemen Péter, a Haladás Sopron Bank csapatorvosa a vasnepe.hu-nak. - Szerencsére a hosszú kihagyás ellenére a lába jól reagált a meccsterhelésre, és bár még nincs százszázalékos állapotban, szerintem maradhat a pályán. Schimmer győri térdsérülése az első pillanatban súlyosnak tűnik, ám a vizsgálatok megnyugtattak: se a porc, se a szalag nem szakadt. Ám egy komoly térdhajlító-ín húzódás hátráltatja a játékban. Talán 10-12 napon belül kezdheti el az edzéseket, így szerelést egy ideig nem húzhat. Oross rendkívül szerencsétlen időszakot tudhat maga mögött: korábban műtötték az egyik térdét, majd rásérült a másikra. A felkészülési időszakban először a bokája, majd a térde sérült meg. Aztán túl intenzíven vetette bele magát a munkába, talán ennek is köszönhető, hogy megsérült a combja. Ám a húzódásból már kifelé megy, ennek ellenére attól tartok, hogy a soron következő bajnokit még ki kell hagynia. Molnár régóta panaszkodott a combjára, így törvényszerűen belefutott ő is egy húzódásba. A hétvégi játéka erősen kérdéses, talán a ZTE ellen térhet vissza. Siposnak rögtön az első bajnokin részlegesen elszakadt az oldalszalagja. Térdrögzítőt visel, kezeljük a sérült testrészt, három-négy hétre még biztosan szüksége van ahhoz, hogy elkezdhesse az edzéseket - rá sajnos hosszabb kihagyás vár. Simon Attilát egy régi térdkalácstörése akadályozza a játékban. Fáj a térde, és a sérülés helyén, a meggyengült csontállományban repedést fedeztünk fel. Az ő visszatérése is hosszú heteket vehet igénybe. Most így fest a nem túl rózsás helyzet, de remélem, néhány hét múlva már kevesebb dolgom lesz."

A Haladás hétvégén a szintén pont nélkül álló Vasas otthonába látogat, és bár csak 3 forduló telt el a bajnokságból, akár kulcsfontosságúnak is lehet nevezni a 0 pontos csapatok csatáját.

megosztom