Spanyol foci

Megállapodott a csapattal, majd tönkreverte a Guangzhout a Real Madrid - videó

  • VNA
megosztom

A kínai tehetségek kiaknázásában (is) láthatja a jövőt a spanyol rekordbajnok Real Madrid, amely az újonc Guangzhouval kötött megállapodást.

Korábban az európai nagy csapatok rendre nyári túrákkal igyekeztek növelni befolyásukat és rajongói bázisukat Ázsiában. A távol-keleti futball kapcsán a Real Madrid viszont hosszabb távban is gondolkozik, hiszen együttműködési megállapodást kötött a legjobb kínai futball csapattal. Az első osztályt jelenleg is vezető Guangzhou Evergrande a spanyol rekordbajnokkal elsősorban az utánpótlás csapatok szintjén szeretne együtt dolgozni, amelyek első körben játékos cserékben jelenhetnek meg.

A kínai együttes merész tervekkel várja a jövőt, amelyben a spanyol-vonal mellett az ország legnagyobb utánpótlás akadémiájának létrehozása is szerepel. A tavaly a másodosztályból feljutott Guangzhou szerdán felkészülési mérkőzést is játszott a most már partnerének számító madridi csapattal, más kérdés, hogy a 7-1-es spanyol siker azért jelzi, hogy Benzemáék egyelőre jóval magasabb szinten űzik ezt a játékot, amit az alábbi összefoglaló is jól jelez:

megosztom