NB I

Csertői Aurél elárulta az ETO sikerének a titkát

A három győztes mérkőzéstől nem akarják elbízni magukat Győrben, de a célok változatlanok, vagyis a dobogón szeretnének végezni a szezon végén.

Csertői dobogón végezne a Győrrel - Fotó: eto.huA Győri ETO remekül kezdte a bajnokságot, Csertői Aurél együttese három forduló után 100 százalékos teljesítménnyel áll. A szakvezető a kisalfold.hu-n válaszolt a szurkolók kérdéseire, most ezekből szemezgetünk. Csertőit arról faggatták, hogy milyen stílusjegyek jellemzőek a mostani ETO-ra.

„A saját játékunkban igyekszünk agresszíven labdát szerezni az ellenfél térfelén már, illetve ahhoz, hogy az ellenfél térfelén tudjunk játszani sokkal labdabiztosabbnak kell lennünk. Ehhez nagyon pontos játék kell, de ezt megvalósítani nehéz, s ebben persze vannak fennakadások, s ehhez a játékstílushoz több idő szükséges a játékosoknak is. Ha ebből a szorításból az ellenfél ki tud jönni, akkor kénytelenek vagyunk visszaállni, s a saját térfelünkön is igyekszünk mielőbb labdát szerezni, s rövid passzokkal előre jutni, nem a labdákat előre ívelni. Amikor egy labda kihozatalánál többet passzolunk, akkor ezzel nem a játékot akarjuk lassítani, hanem inkább fogást szeretnénk találni az ellenfeleken” – vélekedett a Haladásnál is dolgozó tréner.

A szurkolók természetesen a remek kezdés után a célokról is kérdezték a szakembert.

27 mérkőzés van még hátra, azaz nagyon hosszú bajnokság vár ránk. Az eddig három meccstől nem akarjuk elbízni magunkat, de a célok változatlanok, vagyis a dobogón szeretnénk végezni a szezon végén.”

Az egyik olvasó azt vetette fel, hogy Koltai Tamás kevés gólja ellenére is mindig helyet kap a kezdőcsapatban.

Koltai mezőnyjátékban az egyik legerősebb pontunk. Kevés olyan focistánk van, aki 3-4 játékost is ki tud cselezni. A helyzet kihasználása valóban nem a legideálisabb, de sok dolgozunk azon, hogy fejlődni tudjon Tamás ezen a területen. Ráadásul a Honvéd ellen két gólpasszt adott Koltai, vagyis a mezőnyjátéka kiváló, s meghatározó egyénisége a csapatnak” – érvelt Csertői.