Skócia

A Hearts tulajdonosa szerint csak egy idióta nem piszkálta volna az edzőt

Nem érti a skót média elégedetlenkedését Vlagyimir Romanov, a Hearts csapatának tulajdonosa a korábbi menedzser, Jim Jefferies kirúgása után. Igencsak durván kirohant azok ellen, akik szerint 11 nyeretlen mérkőzés után nem kellett volna semmit tennie.

A Hearts még márciusban tudott utoljára mérkőzést nyerni, a skót bajnokság új idényét pedig egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte, a két találkozó között pedig szintén döntetlent játszott a Pakssal a múlt csütörtöki Európa Liga-selejtezőn Székesfehérváron. Ezt követően döntött úgy Vlagyimir Romanov, hogy Jim Jefferiest felállítja a kispadról, és bár feljánlotta neki a szakmai igazgatói állást, a szakember ezt nem fogadta el.

Vlagyimir Romanov, a skót Hearts FC litván tulajdonosa tartja a szája elé az ujját

Jefferies helyére a portugál Paulo Sergio került, és mindkét lépés miatt elég élesen kritizálta a litván tulajdonost a skót média. Ő megelégelte a kritikákat, és hasonlóan durván vágott vissza.

"A média majmainak szépen eltervezett hisztijéből kiindulva a Hearts elég érzékeny pontra talált" - mondta Romanov, aki még ennél is tovább ment. "Az hiszem, hogy csak a hülyék és az idióták nem tettek volna fel kényes kérdéseket, ha egy csapat 15 tétmeccséből csak egyet nyer meg. De legalább már értem, hogy mit keres Skócia a FIFA világranglistájának 61. helyén olyan gyenge futballú országok mögött, mint Litvánia, Albánia vagy Gabon."

A Hearts körül kialakult cirkuszból remélhetőleg a Paks jön ki a legjobban, amely csütörtök este lép pályára Edinburgh-ban, hogy 1-1-es állásról megpróbálja kiharcolni a továbbjutást az Európa Liga selejtezőjében.