Kerékpár

Szerződést hosszabbított a Tour-győztes Evans

  • VNA

Három évvel meghosszabbította szerződését a BMC csapatánál az idei Tour de France győztese, az ausztrál Cadel Evans.

A BMC Racing csapat hétfőn közleményben jelentette be, hogy Cadel Evans a 2014-es szezon végéig meghosszabbította a szereződését. A Tour de France 34 esztendős címvédője így várhatóan a jelenlegi csapatában fejezi be a sportolói pályafutását. „Úgy érzem, hogy csapatként vagyunk igazán sikeresek és együtt nőttünk nagyra. Kellemes és kielégítő volt számomra ez az időszak, amit a csapattal tölthettem el. Már alig várom a következő évet, ahol még tovább fejlődhetünk” – mondta Evans, aki néhány nappal ezelőtt első ausztrál kerekesként nyerte meg a legendás francia körversenyt.

A svájci-amerikai együttes Evans mellett a 2012-es szezonra hosszabbított a csapat másik veterán sztárjával, a háromszoros amerikai bajnok George Hincapie-vel is. A 19. profi szezonjára készülő amerikai kerekestől jövőre is a fiatalok segítését várja a csapat. Hincapie tizenhat Tour de France-on vett már részt karrierje során, ezzel a holland Joop Zoetemelkkel együtt részvételi rekordere a körversenynek.

„Két rangidős kerekesünk szerződésének meghosszabbításával a csapatunk tovább fejlődhet. Kettőjük személyisége és sikerei a keret minden tagját jobb eredményre ösztönözhetik. George-ra nagy szükségünk van, hogy segítse olyan tehetséges fiataljaink fejlődését, mint Taylor Phinney vagy Greg Van Avermaet” – nyilatkozta a csapatfőnök, Jim Ochowicz a szerződés aláírását követően.