Nemzetközi foci

Kassai vezeti a német-brazilt, Vadék második meccsükre készülnek az U20-as vb-n

A májusi Bajnokok Ligája-döntő után számos nemzetközi felkérést kap a világ legjobb játékvezetői között számon tartott Kassai Viktor, aki jövő héten a német-brazilon fújhatja a sípot. A napokban zajló U20-as világbajnokságon Vad Istvánék már második mérkőzésükre készülhetnek.

Kassai továbbra is a csúcson
Az augusztus 10-ei válogatott játéknapon Kassai Viktor és csapata a Németország - Brazília barátságos találkozón fújja majd a sípot. A világ két legsikeresebb futballnemzetének randevúja a sportág kiemelt eseményei közé tartozik, még ha ezúttal csupán egy barátságos találkozóról is van szó.

Eközben a Kolumbiában zajló U20-as világbajnokságon a a Vad István, Ring György, Szpisják Zsolt játékvezetői hármas megkapta második feladatát is. A trió már az első napon bemutatkozott, és ugyan az Argentína – Mexikó mérkőzésen nem volt könnyű dolga a magyar csapatnak, remekül oldották meg a feladatot, és kiváló szakmai értékelést kaptak produkciójuk után.

Ennek is köszönhető, hogy azonnal újabb feladat vár rájuk. A kihívás igencsak pikáns, hiszen a FIFA főhadiszállásán, Bogotában, a hazai csapat következő mérkőzésén kell bizonyítaniuk: a játékvezető bizottság a ma hajnali 3 órakor (várhatóan 42 000 hazai néző előtt) lejátszandó Kolumbia – Mali mérkőzésre jelölte a vb legfiatalabb európai bíróját - írja az mlsz.hu.