Európa Liga

Dominálnunk kell Skóciában - Kis Károly

"Szervezetten és masszívan kell védekeznünk, valamint partiban kell lennünk dinamikában, gyorsaságban és gondolkodásban" - mondta a paksi vezetőedző a Hearts elleni visszavágó előtt.

Kis Károly kemény visszavágóra számít

A Paksi FC 1-1-es döntetlent játszott Székesfehérváron a Hearts csapata ellen az Európa Liga selejtezőjében, így nehéz visszavágóra számíthat a Tolna megyei alakulat. Kis Károly, a gárda szakvezetője úgy véli, már a mérkőzés elejétől komoly nyomásra számíthatnak idegenben.

"Már a hazai mérkőzésen is megtapasztalhattuk, hogy egy fizikálisan rendkívül erős csapattal állunk szemben. Nagyon jók a párharcokban, remekül fejelnek, és kifejezetten jól érkeznek a kapu elé. Az biztos, hogy szurkolóik támogatását élvezve, már a mérkőzés elején nagy nyomás alá fognak helyezni bennünket. Nekünk le kell zárnunk a széleket, hogy minél kevesebb beívelésük lehessen, ez az egyik fő fegyverük, ugyanakkor azoknál, amit beadnak, keményen fel kell vállalnunk a párharcokat. Szervezetten és masszívan kell védekeznünk, valamint partiban kell lennünk dinamikában, gyorsaságban és gondolkodásban. Csak akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha a mérkőzés egyes periódusaiban mi tudunk dominálni" - nyilatkozta a szakember.

Ahogy arról beszámoltunk, a Heartsnál edzőváltás történt a napokban, és a portugál Paulo Sergio vette át a csapatot.

"Ellenfelünknél edzőváltás történt. Ez ösztönözni fogja a Hearts játékosait, mivel mindenki be akar kerülni a csapatba, illetve bent akar maradni, tehát roppant motiváltan fognak játszani. Mint mindig, most is felkészültünk az ellenfélből, ismerjük a játékosaikat, vagyis ha egy-két poszton változtat is az új edző, attól még nem lesz ismeretlen az, aki odakerül."

A sérültekkel kapcsolatban Kis Károly elmondta, Csehi Tamás és Montvai Tibor pályára léphet Skóciában.

"Vayer Gábor nem játszhat a visszavágón két sárga lapja miatt. Viszont örülök, hogy a vírusos betegségéből felépült Csehi Tamás egyre jobb állapotban van, és Montvai Tibor is kezdi visszanyerni régi formáját. Bár nincs két egyforma mérkőzés, mégis erőt adhat a számunkra a Tromsö elleni idegenbeli mérkőzés, ami bravúrt hozott. Ebből kell erőt merítenünk!"