Utánpótlás-U17

Az Eb-selejtezők jegyében zajlik az idei Telki Kupa

megosztom

Szerdán nyolc csapat részvételével megkezdődik a négynapos Telki Kupa. A magyar válogatott mellett a környező országok csapatai valamint Belgium, Izrael és Málta vesz részt a tornán.

Az immáron 30 éves múltra visszatekintő viadalon a magyar válogatott tradicionálisan jól szerepel, a mieink többször is elnyerték a győztesnek járó trófeát, s az elmúlt évben is bejutottak a döntőbe.

A Telki Kupa remekül szolgálja a fiatalok felkészülését, hiszen a Pisont István vezetésével készülő U17-es csapatunk ősszel megkezdi a Európa-bajnoki selejtezőket. A Magyarországon megrendezett kvalifikációs tornán a magyar válogatott ellenfele majd Norvégia, Fehéroroszország és Andorra lesz, a négy csapat közül az első két helyezett jut tovább a tavaszi "elitkörbe".

A válogatott szövetségi edzője szerint az elmúlt években már volt lehetőség arra, hogy kialakítsák a keret magját, de a felkészülési tornák jó alkalmat biztosítanak arra, hogy új arcok is bizonyítsák: helyük van a válogatottnál.

"Az elmúlt évben több nemzetközi tornán is részt vett, és összesen tizenhét nemzetközi mérkőzést játszott le a válogatott, így volt lehetőségünk megfelelően tájékozódni a korosztályról - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. - Az idei év az első, amikor már komoly tétje van a mérkőzéseknek, és el kell számolni az elért eredményekkel, ha úgy tetszik, az előttünk álló feladatok után kapjuk meg az első komoly bizonyítványt eddigi munkánkról.Az elmúlt évben kiválasztottuk azokat a játékosokat, akikkel számolunk a korosztályban, és kialakult a csapat játéka, amelyet természetesen még tovább kell csiszolnunk a jövőben - tette hozzá Pisont István. - Jó úton jár az együttes, a keret magja már adott, de az Eb-selejtezőkig hátralévő mérkőzések még lehetőséget adnak néhány futballistának a bizonyításra. A labdarúgók két-három hete kezdték el a munkát klubjaikban, ezért még nincsenek csúcsformában. Szeretnénk jól szerepelni a tornán, de a legfontosabb cél az, hogy szeptemberre kellő számú mérkőzéssel a hátuk mögött a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák a tétmeccseken a labdarúgók.

A magyar U17-es válogatott kerete
Kapusok:Hrabina Alex (Nyírsuli), Dániel Csaba (FTC), Fadgyas Tamás (MTK Budapest),Védők:Baksa Dénes (PFLA Felcsút),Asztalos Dávid (MTK Budapest),Kovács Tamás (Haladas-Illés Akadémia),Bobál Dávid (Honvéd-MFA),Tamás Krisztián (AC Milan),Forgács Dávid (Atalanta),Középpályások:Németh Márió (Haladas-Illés Akadémia),Fényes Szabolcs (PFLA Felcsút),Szántó Gergő (Hoffenheim),Medgyes Zoltán (Haladas-Illés Akadémia),Kalmár Zsolt (Győri ETO),Szabó Bence (Veszprém FC),Támadók:Vlasics Dániel (Haladas-Illés Akadémia),Tóth László (PFLA Felcsút),Farkas Zoltán (Győri ETO),Bobál Gergő (Honvéd-MFA),Popgeorgiev Pantelis (FTC),Nagy Dominik (Pécsi MFC)
A Telki Kupa csoportbeosztása
A-csoport B-csoport
Horvátország Belgium
Magyarország Izrael
Málta Románia
Szlovákia Szerbia
A torna programja
Augusztus 03., szerda, 17.30 óra
Magyarország - Málta, Diósd
Horvátország - Szlovákia, Telki
Izrael - Belgium, Ráckeve
Románia - Szerbia, Albertirsa
Augusztus 04., csütörtök, 17.30 óra
az 1. mérkőzés győztese - a 2. mérkőzés győztese, Felcsút
az 1. mérkőzés vesztese - a 2. mérkőzés vesztese, Telki
a 3. mérkőzés győztese - a 4. mérkőzés győztese, Albertirsa
a 3. mérkőzés vesztese - a 4. mérkőzés vesztese, Ráckeve
Augusztus 06., szombat
A 7. helyért
a 6. mérkőzés vesztese - a 8. mérkőzés vesztese, Szigetszentmárton, 11 óra
Az 5. helyért
a 6. mérkőzés győztese - a 8. mérkőzés győztese, Ráckeve,11 óra
A 3. helyért
az 5. mérkőzés vesztese - a 7. mérkőzés vesztese, Telki, 15.45 óra
Az 1. helyért
az 5. mérkőzés győztese - a 7. mérkőzés győztese,Telki, 17.30 óra
megosztom