Forma-1

Nemzetközi és hazai sajtóvisszhang a Magyar Nagydíjról

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban a jubileumi, 200. futamán diadalmaskodó brit Jenson Button (McLaren) hibátlan versenyzését emelte ki a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj másnapján.

Nemzetközi és hazai sajtóvisszhang
Nagy-Britannia:
The Times:
"Jenson Button boldogult a legjobban a vizes pályán, s 200. nagydíján győzni tudott. Lewis Hamilton nagy árat fizetett hibájáért és egy rossz gumiválasztásért."
Daily Mail:
"A pálya királya. Button ott nyerte meg 200. Forma-1-es versenyét, ahol életében először érezte a győzelem ízét. A McLaren brit pilótája készen áll arra, hogy minden egyes pontért megküzdjön a Red Bullokkal."
Daily Telegraph:
"A drámai verseny, amelyen az eső - mint már annyiszor - főszerepet kapott meseszerűen ért véget Jenson Button számára, aki 200. Forma-1-es futamán diadalmaskodott, ráadásul ott, ahol 2006-ban először nyert nagydíjat."
 
Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Az esőben és káoszban mindig Button nyer. Alonso csak harmadik lett, a Ferrari szenvedett a hűvös időben. Hamilton elrontotta a saját versenyét, Vettel pedig tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben."
Tuttosport:
"Button nyert Vettel előtt. Schumacher katasztrofális."
Corriere dello Sport:
"Button a varázsló. Napsütés vagy eső, a brit pilóta nem hibázott. Vettel egy újabb dobogós helyezéssel halad a vb-cím felé."
La Repubblica:
"Eső, hibák és megcsúszások - Button az esős futam királya."
Corriere della Sera:
"Button, az +angol beteg+ örülhetett a végén. A Red Bull dominanciája a múlté."
 
Franciaország:
Libération:
"A McLaren és Jenson Button Magyarországon tért vissza."
Le Parisien:
"Button győzelemmel ünnepelte 200. futamát - Mogyoród mostantól a földi paradicsomot jelenti a brit pilóta számára. Öt évvel ezelőtt itt aratta pályafutása első Forma-1-es győzelmét, s vasárnap a 200. rajtja után ismét itt diadalmaskodott."
 
Magyarország:
Magyar Nemzet:
"Jenson Button 2006-ban nálunk nyert először Forma-1-es futamot, így a Hungaroring eddig is kedvenc pályája volt, s most jó oka van rá, hogy még inkább az legyen."
Népszabadság:
"Esőember. Button, a vizes pályák ura nyert a Hungaroringen, ám Vettel sem szomorkodhat a futam után."
Blikk:
"A Hungaroring esőkirálya. Button pályafutása 200. versenyén győzelemmel ünnepelhetett a mogyoródi pályán."
Nemzeti Sport:
"Ez Jensonnak való vidék! A változó körülményeket a 2009-es világbajnok Button használta ki a legjobban, és simán győzött 200. versenyén."