Öttusa Eb

Tóth Adrienn nyerte meg a vívást, a magyar csapat az élen

  • MTI
megosztom

Huszonnyolc győzelemmel és mindössze hét vereséggel Tóth Adrienn nyerte a vívást az angliai öttusa Európa-bajnokság vasárnapi női versenyében, melyben a magyar csapat is az élen áll az első szám után.

Tóth végig koncentráltan és eredményesen vívott, alig-alig tudták megszúrni őt, ennek eredménye volt a parádés, 1072 pontot érő kezdés.

További két versenyző került ezer pont fölé, az olimpiai bajnok német Lena Schöneborn 1048-cal (27 győzelem/8 vereség), a címvédő és világbajnok francia Amélie Cazé pedig 1024-gyel (26/9) hangolt az úszásra.

A tavaly junior világbajnok Kovács Sarolta 784 pontot hozott össze (16/19), s ugyanígy végzett az egyéni induló Cseh Krisztina is, míg a harmadik csapattag, Gyenesei Leila 760 ponttal (15/20) zárta a vívást. Előbbi kettő 18., utóbbi 23. az úszás előtt.

A csapatversenyben eredetileg 11 válogatott indult, ezek közül hat került be teljes létszámmal a döntőbe. A magyarokhoz (2616)hasonlóan az azonos pontszámmal második helyezett németeknél és franciáknál (2424) is akadt egy-egy kimagasló teljesítmény és ehhez társult két gyengébb produkció. Ezzel együtt jelentős a Tóth, Kovács, Gyenesei trió előnye.

 

megosztom