Úszó-vb

Phelps megnyerte Amerikának a négyszer százas vegyesváltót

Nagy versenyben nyerte meg a sanghaji világbajnokság utolsó számát, a 4x100 méteres férfi vegyesúszást az Amerikai Egyesült Államok csapata. A futam hőse Michael Phelps volt, aki nagy hátrányból hozta fel az övéit a pillangóúszásban. A második helyen Ausztrália, a harmadikon Németország végzett.

Hátúszásban a japán Irie kezdett legjobban, ötvennél ő fordult először, és az első váltáshoz is ő vezette csapatát, és a mellúszásban kiemelkedő Kitajimának adta át a stafétát. A németek voltak a másodikak.

Kitajima növelni tudta valamelyest az előnyét, a németek maradtak a másodikak, és az ausztrálok a harmadikak, azaz Michael Phelps csak a negyedik helyről indult. A csodaúszó feljött a második helyre, csak japán ellenfelét nem tudta megelőzni, a többieket messze maga mögé utasította.

Nathan Adrien óriási első ötvenet produkált, eldöntött mindent, az ausztrál Magnussen hiába jött föl remekül, nem tudta utolérni az amerikait, aki rettenetessen elzsibbadt az utolsó méterekre, de valahogy becsúszott.

Úszó-vb
Férfi 4x100 m vegyes
1. Egyesült Államok 3:32,06 p
2. Ausztrália 3:32,26
3. Németország 3:32,60