Öttusa-Eb

Három magyar az első nyolc között a lovaglás után

megosztom

A magyar csapat mindhárom tagja az első nyolc között áll a lovaglás után a nők versenyének vasárnapi döntőjében az angliai öttusa Európa-bajnokságon. Tóth Adrienn továbbra is első, Kovács Sarolta negyedik, Gyenesei Leila pedig nyolcadik.

Az Eb-n az első nyolc hely olimpiai kvótát ér, s ha a Világkupa-döntőn győztes német Lena Schöneborn az élcsoportban végez - amire minden esély megvan -, akkor a kilencedikként befutó versenyző is londoni indulási lehetőséghez jut.
   
A válogatott előnye a második helyezett németekkel szemben ötszáz pont, a kombinált számnak harmadikként nekivágó franciák pedig már csaknem hatszázzal vannak lemaradva.
   
A legjobban Kovács lovagolt, aki hibátlanul (1200 pont)teljesítette a pályát, ez rajta kívül csak három lovasnak sikerült. Gyenesei három akadályveréssel (1140) ment végig egy olyan lóval, amelyik az első körben ötöt vert, de még nála is komolyabb feladatot kellett megoldania Tóthnak, akinek a lova az első "kanyarban" a felénél befejezte. Lovasa akkor kétszer leesett, ezért kicsengették. Tóth ezek után kemény munkával, két rontással ment végig, s a célba érkezés után tenyerébe temette arcát: szinte el se hitte, hogy ez sikerült, és a kiváló vívás és úszás után, a lovaglást követően is az élen áll a címvédő és világbajnok francia Amélie Cazét, valamint a Pekingben olimpiai aranyérmes Schönebornt megelőzve.
    
Az egyéni induló Cseh Krisztina két akadályveréssel (1160) oldotta meg a feladatát. 
   
A kombinált szám a kiadott program alapján magyar idő szerint 20 óra körül fejeződik be.

Öttusa Európa-bajnokság
Női verseny, az állás három szám után:
Egyéni:
1. Tóth Adrienn 3464 pont
2. Amélie Cazé (francia) 3400
3. Lena Schöneborn (német) 3360
4. Kovács Sarolta 3296
...8. Gyenesei Leila 3192
...22. Cseh Krisztina 3052
 
Csapat:
1. Magyarország 9952 pont
2. Németország 9452
3. Franciaország 9360
megosztom