Magyar Nagydíj

Esik az eső a Hungaroringen, Alonso McLaren-győzelmet vár

megosztom

Bár a pole pozíciót Sebastian Vettel szerezte meg a huszonhatodik Magyar Nagydíj szombati kvalifikációja során, Fernando Alonso mégsem a világbajnok németet tartja a a verseny legfőbb esélyesének: szerinte ugyanis a McLarenek fogják uralni a futamot. Massa, bár megverte csapattársát, nem túlzottan elégedett, mondván a pálya poros részéről indulhat csak, az eső pedig menthetetlenül esik tovább.

Alonso a 2011-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén az ötödik lett

"Ha a teljes hétvégét tekintjük, egyértelműen az látszik, hogy a Red Bull nem tudja felveni a versenyt a McLarenekkel. Vettel ugyan tegnap futott egy pazar kört, de Webber eredménye azért árnyalja a képet. Ha melegebb lenne, mi is beleszólhatnánk a küzdelembe, de így nagyon nehéz dolgunk lesz"
- adott komplett elemezést a helyzetről Alonso.

A Hungaroringen hajnalban már egyszer volt egy kiadósabb zuhé, a levegő hőmérsklete ekkor jelentősen csökkent, egész délelőtt körülbelül 10-15 fokkal elmaradt a tegnapi időmérőn tapasztalt értékektől. Az aszfalt szintén nagyon hűvös, és a pálya felett is egybefüggő felhőréteg található.

Nem is volt tehát váratlan, hogy a GP2-es sprintfutam alatt ismételten eleredt az eső.

Massának tehát lehet, hogy szerencséje lesz, és a port elmossa az eső - a brazil versenyző ugyanis negyedik strathelye után azért aggódott, hogy a pálya poros oldaláról nagyon nehéz lesz értékelhető stratot vennie.

"Itt nagyon poros a rajtrács páros oldala, szinte lehetetlen jól elmenni a startnál. Egyébként sem vagyunk túl kedvező helyzetben, az idő hideg, a McLarenek pedig nagyon erősek." - panaszkodott a 2008-ban hajszál híján világbajnokságot nyerő versenyző.

A jelenlegi időjárás alapján azonban még az sem elképzelhetetlen, hogy biztonsági autós rajt lesz, a pálya történetében először...

megosztom