NB I

Elhozta a három pontot Diósgyőrből a Kecskemét

A több mint egy félidőt emberhátrányban játszó DVTK hazai pályán játszott 2-1-es vereséget a szerencsés Kecskemét ellen.

A végén a KTE ünnepelhetett

Két támadószellemű csapat találkozott Diósgyőrben, ahol a Kecskemét vendégszerepelt.
"Nagyon nehéz feladat vár ránk, mert a Kecskemétnek nem csak jó játékosai vannak, hanem Tomiszlav Szivics jó csapatot rakott össze belőlük" - mondta Benczés Miklós, a diósgyőriek vezetőedzője a találkozó előtt, aki nem számíthatott az Üllői úton kiállított Gallardóra.

A kecskemétieknél Litsingi, Bori és Dosso is csak a kispadon kapott helyet, Tököli egyedül rohamozta a hazaiak kapuját. Jobban kezdett a 7000 néző biztatását élvező DVTK, de az első negyedórában igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A 21. percben Luque lőtt 23 méterről, középről, de Ribánszki védett, majd a kipattanót Menougong vágta fölé. A 28. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai együttes: Ebala lökte fel Luquét, a 20 méterről elvégzett szabadrúgást pedig Budovinszky Krisztián lőtte el a jobb felső sarokba. Ribánszki csak beleérni tudott (1-0). Nem sokáig örülhetett a hazai együttes, mivel fél óra elteltével Tököli Attila egyenlített: Foxi szemfülesen vette észre a rutinos csatárt, aki faképnél hagyta Vadászt az ötös jobb sarkánál, majd három védő közül laposan a hosszú sarokba gurított (1-1). A félidő utolsó előtti percében emberhátrányba került a hazai csapat, miután a gólhelyzetben kilépő Gyurcsót buktatta Góhér, akinek a játékvezető piros lapot adott. Az ebből megítélt szabadrúgást Foxi lőtte, Radosról kipattant a labda, amit Tököli a felső lécre küldött, ám a labda a gólvonal elé csapódott le nem sokkal.

A második játékrészre az emberelőnyben játszó KTE győzelemre tört, Litsingi állt be Ebala helyett. Foxi előtt adódott az első helyzet, ám Rados menteni tudott előle. Tíz emberrel is volt lehetősége a DVTK-nak, Lippai ugratta ki a bal oldalon Seydit de Ribánszki kivetődve védett. Ezt követően Budovinszky veszélyeztette a saját kapuját, Mohl beadásába lépett bele veszélyesen. A 66. percben Dosso ment el a bal szélen, beadását Foxi félfordulattal, 12 méterről a lécre bombázta. A KTE hiába játszott emberelőnyben, nem tudott fölényt kiharcolni, a Diósgyőr uralta a mérkőzést. Az utolsó percekben egy közvetett szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat a büntetőterületen belül, de elhibázták a lehetőséget. Aztán amire senki nem számított, megtörtént, megnyerte a mérkőzést a KTE. Foxi jobb oldali szabadrúgását Dosso a rosszul kimozduló Rados mellett a kapuba fejelte (1-2). Ezzel el is dőlt a találkozó, összességében a szerencsésebb csapat nyert egy döntetlen közeli mérkőzésen.

OTP Bank Liga
3. forduló
DVTK-KTE 1-2 (1-1)
Gólszerző: Budavinszky (28.) ill. Tököli (30.), Dosso (89.)
Kiállítva: Gohér (44.)