Úszó-vb

Az utolsó nap programja - Verrasztó Dávid és Kis Gergő döntői

A sanghaji úszó-világbajnokság zárónapján két magyar versenyző, Verrasztó Dávid és Kis Gergő lesznek érdekeltek. Előbbi 400 méteres vegyes-, utóbbi 1500 méteres gyorsúszásban.

Bár Kis Gergő harcolta ki előbb a döntős részvételt (még szombaton), Verrasztó Dávid fináléját rendezik előbb. A 2010-es Európa-bajnokság ezüstérmese holtversenyben az ötödik időt érte el a 400 vegyes előfutamában, és az első helyen bejutó Ryan Lochteval szemben 3,12 másodperc volt a hátránya. Az aranyéremért tehát valószínűleg nem tudja majd megszorítani az amerikait, de a 200 vegyesen világcsúcsot úszó sztár mögött a többiek is jócskán le vannak maradva. Szerencsés esetben tehát a dobogóra odaérhet Verrasztó.

Csakúgy, mint Kis Gergő, aki a második idővel kvalifikálta magát az 1500 méteres gyorsúszás döntőjébe. Jang Szun ugyan több mint 4 másodperccel úszott nála jobbat az elődöntőben, de a hosszú számokban általában több másodperccel jobb időre képesek az úszók, mint amennyit az előfutamokban érnek el. Igaz, Kis már így is megdöntötte az országos csúcsot, azaz egyéni legjobbját is. Kérdéses, hogy mennyit tud javulni, és mögötte is igen erős amerikai, japán és - bármilyen meglepő - feröeri riválisok kerültek a döntőbe.

Úszó-vb
A vasárnapi döntők 12:00-tól
50 m női mell
400 m férfi vegyes (Verrasztó Dávid)
50 m női gyors
50 m férfi hát
1500 m férfi gyors (Kis Gergő)
400 m női vegyes
4x100 m férfi vegyesváltó