Magyar Nagydíj

Vettelnek nem kell aggódnia - Alonso

A tavaly a történelem legfiatalabb versenyzőjeként bajnokká koronázott Vettel előnye most éppen 77 pont a csapattárs Weberrel szemben, és 82 a mclarenes Lewis Hamilton előtt. Alonso amondó, a bajnoki cím már mindenképpen eldőlt.

A múlt heti Német Nagydíjon az évad során először fordult elő Vettellel, hogy nem állt dobogón (csak negyedik lett), és az is mindössze másodszor esett meg, hogy a ponttáblázaton csökkent az előnye. Aggódnia persze aligha kell, előnye több, mint három győzelemnyi, ráadásul mögötte az a Mark Webber igyekszik, aki még képtelen volt futamot nyerni 2011-ben.

Alonso tehát nem alaptalanul pesszimista a világbajnoki címet illetően - a spanyol amondó, Vettelnek semmi egyéb dolga nincs, mint folyamatosan pontszerző helyen befutni, és akkor nem lehet tőle elvenni a címet.

"Nem tudom mi jár most Sebastian fejében, de én a helyében egyáltalán nem aggódnék. Semmi egyéb feladata nincsen, mint, hogy behozza negyedik, ötödik helyre a Red Bullját, ami valljuk meg, azért nem annyira lehetetlen küldetés. Ha nekem lenne egy Red Bullom, és a feladat a negyedik-ötödik hely elérése lenne, egyáltalán nem lenne bennem izgalom - és szerintem ezzel Lewis (Hamilton) is így van" - fogalmazott őszintén az EFE spanyol hírügynökségnek Alonso.