Úszó-vb

Takács jobb időre számított, Kapásnak hatszáznál jött el a holtpont

Takács Krisztián számára a legfontosabb, hogy pontszerzőként végzett, míg Kapás Boglárkának lehet, hogy a 800 méter lesz az igazi száma.

Takács Krisztián hatodik helyen végzett az 50 m-es gyorsúszás szombati döntőjében a sanghaji vizes világbajnokságon.

"Érzésre nagyon jónak tűnt az egész, csak hát 50-re nem lehet tervezni. Így is jobbnak gondoltam az időt, mint amennyi lett, de az egész mezőny lassúbb volt" - mondta Takács Krisztián. "A legfontosabb, hogy pontszerzőként végeztem a hatodik helyemmel, és hogy megint 22 másodpercen belül úsztam, vagyis most már stabilan tudom hozni ezt az eredményt. Megtanultam rajtolni, az úszássebességem is javult, ha még előrébb tudok lépni, s mért ne lenne így, ott lehetek a következő világversenyen is a döntőben, a legjobbak között."

Kapás Boglárka remek országos csúccsal, 8:24.79 perces eredménnyel ötödik lett a 800 m-es gyorsúszás szombati döntőjében a sanghaji vizes világbajnokság.

"Végig arra készültem, hogy megjavítom az országos rekordot, ez volt a célom. Számítottam rá, hogy ha sikerül ennek megfelelő tempóban mennem, jó helyen is végezhetek. Egy holtpontom azért volt, hatszáznál, a fordulót követően, de túléltem, s az utolsó ötvenen még hajrázni is tudtam. Lehet, hogy nem a 400 gyors, amelyen ifjúsági olimpiát nyertem, és nem is az 1500, hanem a 800 lesz az igazi számom" - nyilatkozott az MTI-nek a 18 éves Kapás.