Magyar Nagydíj

Rosberg szerint nem képes lerombolni Schumacher nimbuszát

Miután tavaly Rosberg majdnem kétszer annyi pontot szerzett mint a veterán világbajnok, sokan úgy gondolták, végérvényesen ő kerül előtérbe a csapaton belül - az idei évadban viszont már jóval kiegyenlítettebb kettejük párharca. Az időmérőkön Rosberg a jobb, a futamokon azonban Schumacher rendre megmutatja klasszisát.

"Nem mondhatom, hogy leromboltam volna Michael nimbuszát. Ugyan, egyrészt nem is annyira sima kettőnk párharca, másrészt véleményem szerint sosem lehet lerombolni egy olyan nagy bajnok eredménysorát, mint Michael." - mondta a Tuurnu Sanomat című finn szaklapnak Rosberg.

"Michael idén elképesztően jól dolgozik, mindig az élmezőnyben hajt, a futamokon nagyszerű tempót diktál, és egyáltalán nem egyszerű legyőzni őt. Sokkal szorosabb a csata kettőnk között, mint tavaly volt. Én például idén mindössze az időmérő edzéseimmel lehetek elégedett, mással nem nagyon" - folytatta a 26 esztendős pilóta.

Az interjú végén a kérdező kitért arra is, hogy vajon a századik futamán összejöhet-e végre a győzelem Rosbergnek, mire a fiatal német csak annyit felelt: "Előbb-utóbb be kell, hogy következzen..."