Úszó-vb

Kapás Boglárka döntős 800 méter gyorson

  • VNA

Takács Krisztián, Cseh László és Kapás Boglárka is továbbjutott a sanghaji úszó-világbajnokság hatodik napjának előfutamaiból.

Ismét hatalmas mezőny, összesen 121 úszó indult el az 50 méteres férfi gyorsúszás előfutamaiban, köztük két magyar versenyző is, Takács Krisztián és Kozma Dominik. Előbbi a középdöntőben is megmutathatja magát, miután 22.15 másodperces ideje az ötödik legjobbnak számít a mezőnyben. Az egykori válogatott futballista, Kozma István fia 22.36-tal a 19. lett, így nem jutott tovább.

A női 50 méteres pillangóúszásban Dara Eszter hét tizeddel maradt le a továbbjutásról, 27.53 másodperces ideje a huszonhetedik helyhez volt elegendő. A 200 vegyesen bronzérmet szerző Cseh László 100 pillangón is elindult, és sikerrel vette az első akadályt, hiszen 52.40 mp alatt tette meg a távot, amivel tizenegyedikként kvalifikálta magát az elődöntőbe. Verrasztó Evelynt ugyan előzetesen nevezték a 200 hát előfutamaira, de végül visszalépett.

Női 800 gyorson is lesz magyar döntős, a mindössze 18 esztendős Kapás Boglárka ugyanis majdnem öt másodpercet javítva egyéni csúcsán a hatodik legjobb időt úszva jutott tovább Ugyanez viszont sajnos nem sikerült Risztov Évának, aki összesítésben a 12. lett.