Gyémánt Liga

Bolt győzött 200 m-en, de a kimagasló eredmény elmaradt Stockholmban

  • MTI
megosztom

A világ leggyorsabb embere, Usain Bolt nyerte a férfi 200 méteres síkfutást pénteken az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat 11., stockholmi állomásán.

Bolt nem kiugró eredménnyel, de Stockholmban is győzött, ezúttal 200-on, és továbbra is őrzi idei veretlenségét

A várt kimagasló eredmény ezúttal elmaradt. A jamaicai villámember remekül rajtolt, azonnal elhúzott riválisaitól, ám a táv második felétől kezdve - önmagához képest - kissé lalessult az ellenszélben, de így is nagyon fölényesen nyerte meg a távot, 20.03 mp-ces eredménnyel. Bolt 19.19 mp-cel tartja a 200 m világcsúcsát.
   
A viadal honlapja szerint a világ idei legjobb eredményével, 88,43 m-rel győzött a norvégok Eb-, vb- és olimpiai győztes gerelyhajítója, Andreas Thorkildsen, távolugrásban az ausztrál Mitchell Watt (8,54 m) és a női 5000 m-en szintén az esztendő legjobb idejével, 14:20.87 p-cel nyert a kenyai Vivian Jepkemoi Cheruiyot.
   
Női rúdugrásban rajthoz állt az olimpiai és világbajnok orosz Jelena Iszinbajeva: a világcsúcstartó ezúttal 4,76 m-ig jutott, és nyert a 4,60-at ugrott német Silke Spiegelburg előtt.
   
A 400 m-es síkfutásban a doppingvétség miatt 21 hónapos eltiltás után indult az amerikai LaShawn Merritt, a szám olimpiai bajnoka a második helyen ért célba a jamaicai Jermaine Gonzales mögött.
   
A női 800 méter szabadtéri világbajnoka, a korábban vitatott nemű dél-afrikai Caster Semenya a nyolcadik lett, a távot a jamaicai Kenia Sinclair nyerte.

megosztom