Átigazolás

Sergio Agüero öt évre aláírt a Manchester Cityhez - hivatalos

Ahogyan az várható volt, Sergio Agüero, az Atlético Madrid argentin válogatott csatára csütörtök délután alárt az angol Manchester Cityhez. A 23 éves futballista ötéves szerződést kötött a kékmezesekkel.

Sergio Agüero öt évre a Manchester Cityhez igazolt

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán már maga a futballista is világgá kürtölte Twitterén, hogy csatlakozik a Cityhez, most a hírt az angolok is bejelentették hivatalos honlapjukon. A 23 esztendős argentin játékosért angol sajtóértesülések szerint 38 millió fontot fizetett a manchesteri klub. Agüero leigazolásával feltehetően másik argentinját elveszíti a City, Carlos Tévez távozik az együttesből - ahogy ezt ő maga már többször is kijelentette.
   
Agüero 2006-ban, az argentin Independiente együttesétől igazolt Európába. Öt év alatt 175 mérkőzésen 74 gólt jegyzett a Matracosoknál, 2010-ben Európa Liga győzelmet ünnepelhetett társaival. Új csapatában a 16-os mezt kapta.

A támadó már a hétvégén, a Dublin Super Cup tornán bemutatkozhat a Cityben, Roberto Mancini menedzser ugyanis nevezte a csapat keretébe.