Magyar Nagydíj

Rosberg és Button is a Hungaroringen jubilál

  • MTI

A német Nico Rosberg és a 2009-ben világbajnok brit Jenson Button személyében két Forma-1-es pilóta is jubilál a vasárnapi Magyar Nagydíjon, előbbi ugyanis a 100., utóbbi pedig a 200. futamára készül.

Az 1982-ben vb-győztes finn Keke Rosberg fia, a jelenleg a Mercedes GP alkalmazásában álló 26 esztendős Nico nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy vasárnap már 100. alkalommal áll fel a rajtrácsra az F1-ben.

"Ez azért nem olyan sok" - mondta ifjabbik Rosberg, aki 2006-os debütálása óta még nem nyert nagydíjat az elitkategóriában. "Tulajdonképpen meglepő, hogy már ennyi versenyen vagyok túl. Nagy ünneplésre nem számítok, ez az év számunkra még mindig a csapatépítéssel telik. De tudom, hogy a Mercedes sikeres lesz, bár a győzelmekig vezető út nagyon nehéz számunkra. Ezzel együtt az egész csak idő kérdése."

A 2009-ben vb-t nyert, 31 esztendős Button pályafutása első futamgyőzelmét épp a Hungaroringen aratta 2006-ban, s ráadásul jelenleg a mezőny egyik legjobb autójában, a McLarenben ülve ismét megvan az esélye a sikerre.

"Az öt évvel ezelőtti magyar verseny örökre emlékezetes a számomra, ezért minden alkalommal nagyon várom a mogyoródi futamot" - mondta a pontversenyben jelenleg ötödik brit. "Remélem, a 200. nagydíjamra szintén szívesen emlékszem majd vissza, a pályát szeretem, az autónk jó, ezért van esély arra, hogy emlékezetessé tegyük a jubileumot."

A Magyar Nagydíj programja pénteken, a szabadedzésekkel kezdődik, a verseny vasárnap 14 órakor rajtol el.