Úszó-vb

Gyurta egyéni csúccsal döntős 200 mellen

  • VNA

Gyurta Dániel második helyen végzett a japán Kitadzsima mögött a 200 méteres mellúszás elődöntőjében, így simán jutott be a szám pénteki fináléjába.

Gyurta megdöntötte az egyéni csúcsát

A férfi 200 méteres mellúszás elődöntőjében a vb-címvédő Gyurta Dánielért szurkolhattunk, aki az első elődöntőben rögtön a négyszeres olimpiai bajnok Koszuke Kitadzsima futamában szerepelt. A remek formát mutató magyar úszó már az elődöntőben három századot (2:08:92) faragott le egyéni csúcsából és mindössze tizenegy századdal maradt le a futamot megnyerő japán sztár mögött. Az elődöntő másik magyar résztvevője, Molnár Ákos a hetedik helyen végzett (összesítésben a 13.), így nem jutott be a döntőbe.Gyurta összességében a második legjobb idővel jutott be a döntőbe.

A második elődöntőben az amerikai Eric Shanteau győzött 2:10-en kívüli idővel, ráadásul a sokak által favortinak gondolt japán Tomita kiesett. Délelőtt már a norvégok 100-as világbajnoka, Alexander Dale-Oen visszalépett a 200-as futamoktól, így fogynak a riválisok Gyurta Dániel mellől. Ettől függetlenül a pénteki döntőben a magyar klasszisnak hét ellenfele lesz, de kétségtelen, hogy Kitadzsimára kell a leginkább figyelnie.