Úszó-vb

Élesen kritizálják az egoista Britta Steffent

  • VNA

Nem látjuk többet a medencében úszni Sanghajban az 50 és a 100 méteres gyorsúszó vb-címvédőjét, Britta Steffent.

A németek olimpiai és világbajnoka már a 4x100-as gyorsváltóban sem úszott jól, javítania pedig a csütörtök hajnalban rendezett előfutamok során sem sikerült. A 100 méteres női gyorsúszás előfutamai során ugyan Steffen a 16. legjobb időt érte el, ami még éppen továbbjutást ért volna számára, de a gyengébb eredmény után úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a világbajnokságot. „Britta nem indul több versenyen, hiszem védenünk kell az egészségét” – áll a német szövetség hivatalos közleményében, amelyet az edző Norbert Warnatzsch fogalmazott meg.

A 27 esztendős úszó 54,86-os eredményt produkált az előfutamok során, ami jelzi, hogy messze nincsen csúcsformában. „Mindent beleadtam, de ennyi volt csak bennem. nem ment több – sajnos. Nem tudom még rá a magyarázatot, hiszen nagyszerű formában éreztem magam a világbajnokság előtt” – mondta a csalódott Steffen, aki egy félmondattal arra is utalt, hogy nem egészségügyi okok állnak a gyengébb szereplés mögött. „Én magam is kíváncsi lennék a gyengébb úszás okaira, de sajnos nem tudom mi történt” – zárta le a maga részéről a németek szempontjából egyre rosszabban alakuló úszó-világbajnokságot Steffen.

A döntést azon melegében kritikával illették többen is. „Nagyon egoista döntésnek tartom ezt, hiszen ezzel magára hagyta a váltót. Tőlünk mindig mindenki csapatszellemet követel” – füstölgött a csapattárs, Daniela Schreiber. Még nála is sarkosabban fogalmazott az egykori világbajnok Franziska van Almsick: „Megértem, hogy pillanatnyilag nem érzi jól magát. Azt viszont nem tartom elfogadhatónak, hogy mindent visszadob” – nyilatkozta a 33 esztendős ex-úszó, aki most az ARD szakkommentátoraként tartózkodik Sanghajban.