Vizilabda-vb

Délelőtt jön a szerbek elleni elődöntő

  • VNA

Az olimpiai kvóta már zsebben van, a szerbek ellen így „csupán” a döntőbe jutás lesz a tét a sanghaji világbajnokság vízilabda tornájának elődöntőjében.

Hatalmas feladat vár Kemény Dénes válogatottjára magyar idő szerint 10.50 perctől kezdődően (M1 – élő), hiszen a világbajnokság elődöntőjében az ősi rivális Szerbia vár a mieinkre. A szerbek eddig simán meneteltek a világbajnokságon, hiszen a csoportkörben három találkozón (Kína 17-5, Románia 12-5, Ausztrália 12-9), majd a negyeddöntőben a németek ellen (9-4) is simán jutottak túl.

A magyar csapat ugyanakkor alaposan belejöhetett a szoros végjátékokba, hiszen a csoportkörben Montenegró és Spanyolország, majd a negyeddöntőben az Egyesült Államok ellen is egyetlen góllal sikerült nyerni. Bár az utóbbi időszakban inkább a szerbek felé billen a mérleg nyelve, tavaly az Európa-bajnokságon megtört a jég és végre sikerült legyőzni a szerb csapatot. A két együttes most a világbajnokság előtt egy felkészülési mérkőzésen is találkozott egymással Szingapúrban, amelyen szintén a magyar válogatott győzött.

Férfi vízilabda torna - helyosztók:
11. helyért: Románia-Japán 15-18
9. helyért: Kanada-Ausztrália 6-8
az 5-8. helyért:
Egyesült Államok-Németország 9-8
Montenegró-Spanyolország 9:30
elődöntők:
Magyarország-Szerbia 10:50
Horvátország-Olaszország 15.00