Vízi sportok

Bombázók olajba öltözve

Címkék:

A nemzetközi Surfrider Foundation európai szervezetének naptára a vizek olajjal történő beszennyezésére irányítja nem csak a szörfösök figyelmét. A kalendárium lapjain gyönyörű lányok láthatóak, bájaikat olajjal takarva.

Bár a BP tankere által okozott olaj-katasztrófa a Mexikói-öbölben sokak számára már csak emlék, nem egy szervezet a mai napig keményen küzd azért, hogy felhívja, vagy éppen ne hagyja elterelni a figyelmet annak káros következményeiről és még talán évtizedekig éreztetett utóhatásairól.

Egy ilyen szervezet a nemzetközi Surfrider Foundation is, melyet eredetileg kaliforniai szörfösök alapítottak azzal a céllal, hogy megvédjék kedvenc sporthelyeiket a környezetszennyezéstől. Mára a szervezet világméretűvé nőtte ki magát, európai ága pedig 1990 óta létezik, saját honlapjuk (http://www.surfrider.eu) szerint 1.500 önkéntessel, 8.000 taggal, 40 helyi csoportosulással és Európa-szerte több mint 40.000 támogató taggal. Bárki csatlakozhat hozzájuk és az őket támogató hírességekhez, így pl. Fabien Sellier-hez, Yvan Le Bollochhoz, a Bliss-hez és Jeremie Eloy-hoz.

Legutóbbi kiadványuk egyszerre izgalmas és letaglózó: egy naptár, melyen gyönyörű lányok láthatóak vízben vagy vízparton, akik nem viselnek semmi mást, csupán bikinit – olajból. Hiába, manapság szinte csak erőszakos vagy erotikus tartalom alkalmas arra, hogy felkeltse a szélesebb közönség figyelmét, de kevés nemesebb célt tudnánk elképzelni, mint a számtalan sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínáló édes és sós vizek védelmét, és az ennek szolgálatába álló lányok szépsége és bevállalóssága előtt tisztelettel adózunk.

Surfrider Foundation Naptár Február

Surfrider Foundation Naptár Május

Surfrider Foundation Naptár Október

További képek a naptárból itt elérhetőek.