Videoton

Alves ismételne, Elek válogatott sikerekre vágyik

André Alves szerint a Videotonnak újra meg kell ismételnie tavalyi bravúros szereplését, míg Elek Ákos is úgy véli, hogy a BL-kiesés ellenére jó úton indultak el.

André Alves több elismerést is kapott - Fotó: MTI

Ahogy arról beszámoltunk, a bajnok Videotonból került ki a legtöbb győztes a Magyar Labdarúgó Szövetség díjátadóján, ahol a 2010/11-es szezon legjobbjait jutalmazták. A legjobb játékosnak, valamint a gólkirálynak járó kristályvázát is André Alves, a székesfehérváriak brazil támadója vehette át, az év felfedezettje pedig csapattársa, Elek Ákos lett. A két érintett klubja honlapján nyilatkozott az elismerésekről.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem a gólkirályi címet, illetve megválasztottak a bajnokság legjobb játékosának, egy ilyen elismerés mindig pozitív visszajelzés egy labdarúgó számára. Ugyanakkor hálás vagyok a csapattársaimnak is, hiszen nélkülük nem kaphattam volna meg ezeket a díjakat, az ő teljesítményük is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ezeket az elismeréseket átvehettem Telkiben. Nagyon boldog vagyok, de most már előre kell tekintenünk, hiszen a Vidinek újra meg kell ismételnie azt a remek szereplést, amit a legutóbbi bajnokságban nyújtott. Ehhez én is szeretnék gólokkal és gólpasszokkal hozzájárulni, azon leszek, hogy újra egy sikeres szezont teljesítsünk" - vélte a tavalyi bajnokság gólkirálya, André Alves.
 
Elek Ákos, az év felfedezettje örül a díjnak, de a Bajnokok Ligája-kiesés miatt még mindig szomorú.

"Nagy elismerés számomra, hogy a szezon felfedezettjének választottak, ez még jobban ösztönöz arra, hogy még többet és még keményebben eddzek a további fejlődésem érdekében. A nyáron kitűztem magam elé bizonyos célokat, sajnos az első, a továbbjutás a Bajnokok Ligájában nem sikerült, de a mutatott játék azt mutatta, jó irányba indultunk el. Ami a válogatottat illeti, remélem, egyszer tagja lehetek annak a nemzeti csapatnak, mely kvalifikálja magát egy Európa-bajnokságra vagy világbajnokságra - esetleg mindkettőre" - mondta a 23 éves középpályás.