Tragédia

Öngyilkos lett az olimpiai ezüstérmes síző

  • VNA
megosztom

Kedden hajnalban öngyilkosságot követett el a vancouveri olimpia freestyle sí versenyeinek ezüstérmese, az amerikai Jeret Peterson.

Utah állam rendőrsége arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy kedden hajnalban holtan találták Jeret Petersont, aki Salt Lake City melletti út közelében lőtte főbe magát. A 29 esztendős sportoló nem sokkal előtte tárcsázta a rendőrség számát, hogy bejelentse, mire készül. Peterson egy búcsúlevelet is hagyott hátra maga után, melynek tartalmát nem hozták nyilvánosságra. A sportolónak korábban is akadtak gondjai, amelyeket nem tudott megoldani, így a vancouveri ezüstérme után elismerte, hogy már kétszer is megpróbált saját kezűleg véget vetni életének.

Peterson a 2006-os torinói olimpiai játékok helyszínén alkoholos állapotban okozott kisebbfajta botrányt az amerikai csapat szállásán, amely után hazaküldték. Egy héttel ezelőtt Idaho államban ittas állapotban történő vezetésért le is tartóztatták, ahonnan csak 500 dolláros óvadék ellenében szabadult. Peterson három olimpián vett részt, 2002-ben kilencedik, 2006-ban hetedik helyen végzett, mielőtt Vancouverben a síakrobatikában ezüstérmet szerzett volna.

megosztom