Úszó-vb

Kiss László is többet várt az eddigi számoktól, de szerinte még jöhetnek érmek

  • MTI
megosztom

Félidejéhez érkezett a sanghaji vizes világbajnokság úszóprogramja, s négy nap versenyeinek zárultával Kiss László szövetségi kapitány úgy látja, hogy - bár Kis Gergő révén egyetlen bronzmedál csupán az eddigi uszodai termés - az elvárások még teljesülhetnek, vagyis meglehet a négy-öt magyar érem, és a 35 olimpiai pont.

"Kétségtelenül van elmaradás, akadtak csalódások, nem mindenki hozta magát, azt azonban a versenyek félidejében is leszögezhetem, hogy tisztességesen felkészült a válogatott - jelentette ki a  szakvezető az MTI-nek. - Az Amerikában tanuló és ott is készülő Hosszú Katinka kivételével napi kapcsolatban álltam az edzőkollégákkal, s mondhatom, hogy az itthoniak becsülettel elvégezték a munkájukat. Az viszont talán hiba volt, hogy nem előbb jöttünk. Az olaszoknál akad, például egyik legjobbjuk, Pellegrini, aki már július 3-tól itt van, az egyik kínai kantonban készült a vb-re, a kanadaiak Szingapúrban hangolódtak rá a sanghaji világbajnokságra, a franciák hasonlóképpen tettek."

Kiss László hozzátette, az átállás problémát jelentett: "Bizony, a hatórás eltérés, a párás időjárás, az akklimatizációs nehézségek is belejátszanak a mieink eddigi, vártnál gyengébb teljesítményébe. Reménykedem azonban benne, hogy most már beindul a szekér, s a vb második felében a gyerekek erőre kapnak, aminek már láttam a jeleit. És továbbra is bizakodó vagyok, hogy az úszóviadalok további négy napján még bejön az, amit vártunk-várunk."

megosztom