Úszó-vb

James Magnussen legjobb idővel döntős - ausztrál favorit 100 gyorson

  • VNA

A 4x100-as váltóban is remeklő James Magnussen úszta a legjobb időt a férfi 100 méteres gyorsúszás elődöntőiben, így ő lesz a versenyszám favoritja a csütörtöki fináléban.

Összesen 106 indulója vot a férfiak 100 méteres gyorsúszó számának, amelyben a sanghaji világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napjának esti programjában már az elődöntőket is megrendezték. A délelőtti előfutamok során Kozma Dominik a 27. időeredményt úszta, így nem került be a legjobb 16 közé. Az első elődöntőben a 4x100-as váltó első embereként szenzációs időt úszó ausztrál James Magnussen (47,90) nyert, mögötte az amerikai Nathan Adrien és a címvédő brazil Cesar Cielo Filho végzett - és mint később kiderült, jutott tovább.

A másik elődöntőben nagyon szoros csata alakult ki, végül 48,25-el a francia William Menard nyerte a futamot. A futam nyolc úszója szinte együtt, 34 századon belül csapott be a célba, de hiába ez volt a lassabb futam, végül mégis innen jutottak tovább öten, míg az első futamból csak hárman jutottak döntőbe. A világcsúcstartó Cielo Filho végül csak az ötödik legjobb időt úszta az elődöntők során összességében, de így is döntős lett - igaz a fináléban inkább James Magnussen számít favoritnak.