Magyar válogatott

Halmosi Pétert is behívta az Izland elleni keretbe Egervári Sándor

  • MTI

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerdán kihirdette az augusztus 10-i, Izland elleni felkészülési mérkőzésre a magyar labdarúgó-válogatott keretét, amelyben két újonc védő is szerepel.

A hátsó alakzatból Korcsmár Zsolt és Fehér Zoltán még nem ölthette magára a címeres mezt, míg Halmosi Péter hosszú idő után lett ismét kerettag. A magyar szövetség honlapja szerint behívásukra azért volt szükség, mert Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltás miatt nem léphet pályára szeptemberben a svédek elleni Eb-selejtezőn, így a szakmai stábnak gondoskodnia kell a két játékos pótlásáról.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a válogatott egyik sajtótájékoztatóján 2011-ben

"Tudom, hogy sokak számára meglepetést okoz az Izland elleni meccsre kihirdetett keret. A hiányzók közül a legnagyobb név Gera Zoltáné, de ő sérült, ezért nem számíthattunk a játékára" - írta blogjában a szakvezető. "Alighanem többen felkapják a fejüket Fehér Zoltán és Halmosi Péter meghívása hallatán. A szélső védők posztján kicsi a választék, és a svédek elleni selejtezőn nem számíthatunk Vanczákra, aki a hátvédsor mindkét oldalán bevethető lenne. Lázár Pál és Laczkó Zsolt ugyan többször is bizonyította rátermettségét, ám figyelembe kellett vennünk, hogy nekik is van sárga lapjuk, ezért ha a svédek ellen mindketten újabb sárgát kapnának, akkor Moldova ellen nem léphetnek pályára".

A magyarok augusztus 10-én 19:45 órától a Puskás Ferenc Stadionban fogadják Izlandot, majd szeptember 2-án szintén a Puskás Stadionban Svédország lesz az ellenfél, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezőn a válogatott.

A magyar válogatott Izland elleni kerete
kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
védők: Lázár Pál (Samsunspor), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Videoton FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank)
középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Koltai Tamás (Győri ETO), Czvitkovics Péter (KV Kortrijk), Vadócz Krisztián (Osasuna), Varga József (DVSC-TEVA)
csatárok: Rudolf Gergely (Genoa), Szabics Imre (Sturm Graz), Priskin Tamás (Ipswich Town), Németh Krisztián (Olimpiakosz Pireusz)